Twitter 140 karakter limiti kalkacak mı?

twitter 140 karakter limiti

Twitter 140 karakter limiti bazı kullanıcılar için ciddi bir kabus. Ancak yakın zamanda bu sınır kalkabilir.

Dünyanın en büyük ikinci sosyal ağı olan Twitter, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük ilgi görüyor. Servis son dönemlerde önemli yeniliklere imza attı. Şimdi ise daha büyüğü gündemde. Twitter 140 karakter limiti kalkacak mı?

Twitter 140 karakter limiti kalıyor!

Öncelikle bir konuya değinmek gerekiyor. Henüz Twitter tarafından resmi bir açıklama gelmiş değil.  Ancak Re/Code isimli sitenin iddiasına göre Twitter 140 karakter limitini değiştirerek 10.000 karaktere çıkarma üzerinde çalışıyor. İddiaların kaynağı ise Twitter CEO’sunun sözleri.

Twitter’ın kurucusu ve aynı zamanda CEO’luk koltuğunda oturan isim Jack Dorsey, geçtiğimiz günlerde 10.000 karaktere geçişin aslında çok çılgın görünmediğini söyledi. Yani Twitter’ın bu konuda bazı çalışmalar yaptığını tahmin edebiliriz. Zaten Direkt Mesaj tarafında bu karakter sınırının daha önceden kaldırıldığını hatırlatalım.

Eğer Twitter tarafında böyle bir yenilik gelirse öncelikle servisin ana konseptinin değişime uğraması da gündeme gelecektir. Yani yenilik olumsuz bir etki de yaratabilir. Şu an üzerinde çalışılan konunun bu olduğunu tahmin ediyoruz.  Diğer yandan 10.000 karaktere geçiş yapılması beraberinde farklı yeniliklerin de önünü açacaktır.

Twitter özellikle 2015 yılı içerisinde çok sayıda yeni özellikle gündeme geldi. 140 karakter limitine ilişkin önümüzdeki günlerde daha detaylı açıklamalar bekliyoruz.

Microsoft, Internet Explorer 8,9,10’a Desteği Kesti