Doğrulanmamış hesaplar günde en fazla 600 Tweet okuyabilecek

tweet

Twitter, kullanıcıların günde kaç tweet görüntüleyebileceğini agresif bir şekilde sınırlamaya başladı.

Elon Musk, Twitter platformunda doğrulanmamış hesapların günde 600 gönderi okumasını ve yeni hesapların günde yalnızca 300 tweet okumasını kısıtlayacağını söyledi.

Bu arada Twitter, doğrulanmış yani Mavi Tık hesapların her gün 6.000 gönderiyi okumasına da izin verecek. Bunun anlamı,  Twitter Blue abonesi olmayan kişilerin  “hız sınırı aşıldı” hatasıyla karşılaşmadan önce Twitter’da yaklaşık bir ya da iki dakika geçirebilmeleri.

tweet

Musk daha sonra yaptığı açıklamada, Twitter’ın “yakında” limitleri doğrulanmış hesaplar için 8.000’e ve Twitter Blue’su olmayanlar için 800’e çıkaracağını söyledi.

Musk, bu sınırların “aşırı düzeyde veri toplama” ve “sistem manipülasyonu” ile mücadele etmek için konulduğunu iddia etti.

Twitter, siteye giriş yapmamış kişilerin tweetleri görüntülemesini engellemeye yeni başladı. Musk, kullanım sınırı gibi, giriş kısıtlamasının da geçici olacağını ve veri kazıyıcılara karşı yaptığını özellikle belirtti.

Musk açıklamada, Twitter verileri son derece agresif bir şekilde, gerçek kullanıcı deneyimini etkileyecek noktaya gelene kadar ciddi bir şekilde veri toplandı.  Ayrıca, yapay zeka ile uğraşan neredeyse her şirketin uygulamalarını eğitmek için Twitter’dan veri topladığını iddia etti. Bu sayede de, çok sayıda sunucuyu sırf yapay zeka daha çok veri elde etmesi için, sunucuları acil olarak çevrimiçi hale getirmek, Twitter için oldukça sinir bozucu olduğunu da belirtti.

Musk,  reklam görüntülemenin kullanıcının görüntüleme limitine dahil olup olmadığını belirtmedi. Fakat bu kısıtlamalar, Twitter’ın kullanılabilirliğini ciddi şekilde sınırladığı gibi,  bir tweet’in ekran görüntüsünün gerçek olup olmadığını doğrulamayı da zorlaştırıyor.

Madalyonun diğer yüzü ise, Twitter’ın kullanıcı tabanından alabildiği kadar para koparmanın yollarını aradığı düşünğlğyor. Twitter,  Mart ayında bazı kuruluşlara ayda 42.000 dolara kadar mal olabilecek API değişikliklerini tanıttı. Bu hamle ve Twitter Blue’nun devreye girmesi, Musk’ın Twitter’ı devralmasından bu yana kaybettiği reklam gelirlerini hala telafi etmiş değil.

Citroën C3 Pluriel 20 Yaşına girdi