Twitter, Ukrayna ve Rusya’da reklamları duraklatıyor

Twitter, Ukrayna ve Rusya'da reklamları duraklatıyor

Twitter, güveliği sağlamak adına bir hamle yaptı. Uygulama “Ukrayna’daki çatışmayla ilişkili riskleri” en aza indirmek için adım atıyor. Ukrayna ve Rusya’daki reklamlar geçici olarak duraklatıldı. İşte detaylar.

Şirket, Ukraynaca paylaşılan bir güncellemede, “Kritik kamu güvenliği bilgilerinin ve reklamların olumsuz etkilenmemesini sağlamak için Ukrayna ve Rusya’daki reklamları geçici olarak duraklatıyoruz” diye yazdı. Twitter ayrıca, “kötüye kullanım amaçlı içeriğin yayılmasını azaltmak” için bir ayar daha yapıyor. Bundan böyle kullanıcıların kendi zaman çizelgelerinde takip etmedikleri hesaplardan gelen tweet’leri ortaya çıkaran öneriler özelliği geçici olarak duraklatılıyor. Yani anasayfanızda takip etmediğiniz hesaplardan gelen tweetleri bir süre göremeyebilirsiniz. Amaç savaşın olduğu bir dönemde bilgi kirliliğini ve güvenlik problemlerini engellemek.

Twitter, Ukrayna ve Rusya'da reklamları duraklatıyor

Twitter, bu önlemlerin ne kadar süreyle uygulanacağını belirtmedi. Şirket, “Yanlış ve yanıltıcı bilgileri engellemek de dahil olmak üzere, Ukrayna’daki çatışmayla ilgili riskleri aktif olarak izliyoruz” dedi. Şirket, Ukrayna’da neler olduğu hakkında bilgi sağlamak için kullanıcıları Etkinlikler bölümüne yönlendirdiğini de sözlerine ekledi. Araştırmacılar, Ukrayna hakkında yanlış bilgi ve dezenformasyonun sosyal medya platformlarını doldurmaya devam edeceği konusunda uyardı.

Twitter ayrıca “yüksek profilli hesapları” bilgisayar korsanlığı girişimlerinden korumak için çalıştığını da belirtti. Gazeteciler, aktivistler ve hükümet yetkilileri ve ajanslar da dahil olmak üzere savunmasız yüksek profilli hesapları aktif olarak izliyoruz.”  ifadeleri kullanıldı.

Facebook, Ukrayna’daki insanlar için yeni bir özellik açıyor