Twitter, TikTok tarzı videoları benimsiyor

Twitter, TikTok tarzı videoları benimsiyor

Twitter platformundaki videolar artık daha çok TikTok’a benzeyecek. Şirket, klipleri izlemek için tam ekran bir video oynatıcıya geçtiğini duyurdu. İşte tüm detaylar.

Ayrıca, insanların platformda daha fazla video arasında durmadan gezinmesine izin verecek, artık tanıdık olan “yukarı kaydırma” hareketini de sunmaya başlayacak. Güncelleme, Twitter platformunda video izlemeyi, en azından kullanıcı arayüzü açısından, TikTok veya Instagram’ın Reels videolarına göz atmak gibi hissettirecek. Değişiklikler şimdilik Twitter’ın iOS uygulamasıyla sınırlı ancak şirket, Android için benzer bir güncellemenin “önümüzdeki haftalarda” gelebileceğini söyledi.

Twitter, TikTok tarzı videoları benimsiyor

Twitter, uygulamasının farklı bölümlerinde uzun süredir videoyu, özellikle canlı videoyu görüyor olsa da, değişiklik, kullanıcıların platformdaki deneyimini değiştirecek olan şirketin en agresif hareketlerinden biri. Bazı kullanıcılar yeni tam ekran videoları rahatsız edici bulabileceğinden, tartışmalı da olabilir. Şirket, kullanıcıların bir klibin sol üst köşesindeki geri oku kullanarak orijinal tweet’e geri dönebileceğini belirtiyor. Ayrıca şirket, platformunda daha fazla insanı video içeriğine yönlendirmek için bir değişikliği test ediyor. Şirket, Twitter’ın Keşfet sayfasında video önerileri için yeni bir bölüm deniyor. Bu öneriler “iOS ve Android’de platformu İngilizce olarak kullanan belirli ülkelerdeki kişilere sunulacak.” TikTok sosyal medya mecrasına girdiğinden beri sosyal medya platformları dikey videolara geçiş yapmış durumda. Bu kapsamda her platform bu akıma ayak uydurmaya çalışıyor diyebiliriz.

App Store, Rusya’nın en büyük sosyal medya uygulamasını kaldırdı