Twitter, iOS ve Android akışında tam boyutlu görsel test ediyor

Twitter, iOS ve Android akışında tam boyutlu görsel test ediyor

Telefonunuzda Twitter’a bir daha baktığınızda, hizmetin resimleri işleme biçiminde küçük ama etkili bir değişikliğe gittiğini görebilirsiniz. Twitter iOS ve Android için tam boyutlu resim önizlemelerini test etmeye başladı. Ayrıca ullanıcıların zaman çizelgesi görüntülerini orijinal en boy oranlarında görmelerine olanak tanıdı.

Bugünkü testlerde Twitter, zaman çizelgenizde tekdüzelik sağlamak için 16:9 olmayan tüm görüntüleri kırptı. Bir tweet’in yalnızca bir görüntü içermesi ve nispeten standart bir en boy oranında olması koşuluyla, artık akışınızdaki bir görüntüyü bütünüyle görmek için bir görüntüye dokunmanıza gerek kalmayacak. Teorik olarak, bu, zaman çizelgenizde gezinme deneyimini daha akıcı hale getirecektir. Ek olarak şirket, insanların iPhone veya Android cihazlarından 4K kalitesinde görüntüler yüklemelerine olanak tanıyan bir özelliği de test ettiğini duyurdu. Ayarlar menüsünün “Veri kullanımı” bölümünde, yüksek kaliteli resim yüklemelerini etkinleştirmek için bir geçiş göreceksiniz.

Twitter, iOS ve Android akışında tam boyutlu görsel test ediyor

Twitter için resimleri görüntüleme şeklini değiştirmek küçük bir şey gibi görünebilir. Ancak yine de önemli bir gelişme. Yıllar geçtikçe, hizmetin görüntüleri nasıl işlediğine dair birçok şikayet oldu. Geçen yıl, insanlar Twitter’ın görüntü kırpma algoritmasının siyah yüzler yerine beyaz yüzlere odaklandığını keşfettiklerinde bunlar doruk noktasına ulaştı. Twitter Baş Tasarım Sorumlusu Dantley Davis, “Bu testle, bu yeni yaklaşımın daha iyi olup olmadığını ve görüntülü tweetler için ‘ne görürsen onu alırsın’ deneyimi sağlamak için hangi değişiklikleri yapmamız gerektiğini öğrenmeyi umuyoruz,” dedi. Twitter, kırpma değişikliğinin tüm kullanıcılara ne zaman ulaşacağını ise söylemedi.

Apple, abone olmak yerine podcast’leri ‘takip etmenizi’ istiyor