Google Reddit üzerinden arama yapmayı kolaylaştırıyor

Reddit TikTok benzeri video özellikleri ekliyor

Google, Reddit ve diğer forum sitelerinden arama sonuçlarını bulmayı kolaylaştırıyor. Arama motoru, kitle kaynaklı yanıtlardan yararlanabilecek sorgular için web’deki forumlarda gerçekleşen tartışmaları ortaya çıkaracak yeni bir modül ekliyor.

Google Reddit üzerinden arama yapmayı kolaylaştırıyor! “Tartışmalar ve forumlar” modülü, daha geleneksel arama sonuçlarının yanı sıra Reddit ve Quora gibi sitelerden alakalı gönderileri gösterecek. Google’ın forum gönderilerine en uygun arama türlerini nasıl belirlediği tam olarak belli değil. Şirket, yeni “forum” sonuçlarının “çevrimiçi tartışmalarda bulunan çeşitli kişisel deneyimlerden yararlanabilecek bir şey aradığınızda görüneceğini” söylüyor.

Reddit, kullanıcıları için 1 milyon dolarlık fon başlattı

Bu özellik, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki mobil aramalar için kullanıma sunuldu. Google, ne zaman daha yaygın olarak kullanılabileceğini belirtmedi, ancak gelecekte güncellemeleri dikkate alacaklarını söyledi.

Google Reddit üzerinden arama yapmayı kolaylaştırıyor

Google ayrıca, İngilizce dışındaki dillerde yayınlanan uluslararası manşetlere göz atmayı kolaylaştıracak, haberlerle ilgili aramalara yeni bir özellik ekliyor. Değişiklikle birlikte, haberlerle ilgili aramalar da Google tarafından çevrilen alakalı yerel kapsamı ortaya çıkaracak. Şirket, Meksika’daki son deprem örneğini kullanıyor.

Reddit yorumları sonunda beklenen güncellemeyi aldı

Güncellemeyle birlikte, arama sonuçları ayrıca, orijinal olarak İspanyolca yazılmış, ancak İngilizce’ye çevrilmiş yerel yayınların kapsamını vurgulayacak olan “Meksika’dan haberler”de gösterecek. Elbette, Google Chrome ve diğer tarayıcılar zaten web sayfalarını çevirebiliyor. Ancak Google, uluslararası satış noktalarından gelen haberleri doğrudan aramada öne çıkarmanın, önemli haberler hakkında “yeni küresel bakış açıları” sağlamaya yardımcı olacağını söylüyor.

Reddit TikTok benzeri video özellikleri ekliyor

Şimdilik beta olarak etiketlenen özelliğin önümüzdeki yılın başlarında çıkması bekleniyor. Beta ataması, Google’ın zaman içinde daha fazla dil ekleyeceği anlamına gelse de, İspanyolca, Fransızca ve Almanca’dan İngilizce’ye manşetleri ve hikayeleri çevirme yeteneği ile başlıyor.

iPhone isim değiştiriyor! Dünya şokta!