iOS 9’da şok eden güvenlik açığı! – Video

ios 9 guvenlik acigi1

iOS 9 ile ilgili performans şikayetleri yetmiyormuş gibi şimdi de yeni güncellemenin önemli bir güvenlik açığı olduğu keşfedildi. iOS 9’da ekran kilit parolasını girmeden telefonu kullanmak mümkün. Videoyu haberimizde izleyebilirsiniz.

ios-9-guvenlik-acigi

iOS 9 ile gelen önemli yeniliklerden biri Siri’nin geliştirilmesi. Appel artık Siri’nin daha akıllı ve proaktif olduğu iddia ediyor. Siri artık daha detaylı sorulara cevap veriyor ve sizin sesli komutlarınızla cihazı daha detaylı kontrol edebiliyor. Ancak ortaya çıkan bir videoda Siri’nin, önemli bir güvenlik açığı olduğu keşfedildi.

Yabancı bir YouTube kanalında yayınlanan videoda iOS 9 yüklü bir iPhone 6’da Siri kullanılarak telefonun ekran kilidini girmeden bazı işlemler yapmak mümkün. Eğer Siri’yi kilit ekranında çalışması için ayarladıysanız bu ayarı acilen kapatmanız gerekiyor. Bu güvenlik açığını kapatmak için yapmanız gereken şey oldukça basit;

Ayarlar > Touch ID ve Parola >  Kilitliyken erişime izin ver bölümünden Siri’yi kapatmanız gerekiyor. Aksi halde ekran kilidi girilmeden telefonunuzda bazı işlemler yapılması mümkün oluyor. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Not: Söz konusu güvenlik açığı dün yayınlanan iOS 9.0.1 sürümünde de devam ediyor.

iOS 9 için güncellenmiş 10 uygulama!