Twitter reklam platformunda şok edici bir karar aldı

Twitter reklam platformunda şok edici bir karar aldı

Twitter reklam gelirlerinde ciddi düşüş yaşadı. Bu yüzden olacak ki şirket bazı şaşırtıcı kararlar ile gündeme geldi. İşte detaylar.

Twitter, esrar şirketlerinin markalarını hizmette tanıtmasına izin vermek için reklamcılık politikalarını gevşetiyor. Değişiklikler, Twitter’ı Amerika Birleşik Devletleri’nde esrar reklamlarını karşılayan ilk büyük sosyal medya platformu yapıyor. Şirket bir blog gönderisinde, “İleriye dönük olarak, platformumuz, reklamverenlerin CBD, THC ve esrarla ilgili ürün ve hizmetler için marka tercihini ve bilgilendirici esrarla ilgili içeriği tanıtmasına izin veriyor” dedi.

Twitter reklam platformunda şok edici bir karar aldı

Değişiklik, kenevir ürünleri satan şirketlerin işletmelerinin reklamını yapmasına izin verecek olsa da, reklamlarda nelerin görünebileceğine ilişkin bazı kısıtlamalar devam edecek. Axios’un işaret ettiği gibi, belirli CBD ürünleri haricinde, reklamlar doğrudan “kenevir satışını tanıtamaz veya sunamaz”. Esrarla ilgili reklamlarla kimlerin hedeflenebileceğini sınırlayan yaş ve yerle ilgili kısıtlamalar da var. Değişiklik, Elon Musk yönetiminde gelen hamlelerden sadece biri. Politika güncellemesi ayrıca, birçok reklamverenin platformdan ayrıldığı veya harcamalarını önemli ölçüde azalttığı bir zamanda geliyor. Twitter, şimdiye kadar sosyal medya platformlarında insanlara ulaşmak için son derece sınırlı seçeneklere sahip olan esrar şirketlerine açılarak, yeni bir reklamverenler grubu getirme fırsatına sahip oldu. Platform bu kapsamda daha fazla şaşırtıcı içeriğe de izin vermeye devam edebilir. Elon Musk ise bu yıl şirketin CEO’luğunu bırakacak.

CORSAIR HS55 ve HS65 yeni kablosuz kulaklıklarını piyasaya sürdü