İnternetin babası uyardı: “Yapay zekayı evcilleştiremezsek, sonu çok kötü olur”

r asda

Son zamanların en önemli gündem maddelerinden biri olan yapay zeka konusunda kendi fikirlerini paylaşan internet dünyasının dahi ismi Vint Cerf, kullanıcıları korkutacak açıklamalarda bulundu.

İnternetin babası uyardı: “Yapay zekayı evcilleştiremezsek, sonu çok kötü olur” İnsanlık yeni teknolojilere karşı oldukça meraklı. Belki de her zaman bu durum böyleydi ancak bundan birkaç on yıl önce sosyal medya diye bir kavramın bilinmemesi ve hatta internetin bile henüz icat edilmemiş olması, insanların merakını törpüleyen önemli etkenlerdi.

google

Ancak artık internetsiz bir ev ve sosyal medyasız bir internet kullanıcısı olmadığını biliyoruz. Bu nedenle bazen aslında çok da önemli olmayan icatların bile sosyal medya desteği sayesinde köpürtüldüğüne şahit olabiliyoruz. İşte internetin babası olarak kabul edilen isimlerin başında gelen Vint Cerf’de yaptığı açıklamalarla tam da bu noktalara parmak basıyor.

Yapay zeka kötü amaçlara hizmet etmeye başladı

İnternetin babası uyardı: “Yapay zekayı evcilleştiremezsek, sonu çok kötü olur”

Cerf tarafından yapılan açıklamalarda, son zamanların en popüler konu başlığı olan ChatGPT üzerinden örneklendirmeler yapılırken, ünlü isim bu gelişmenin elbette çok önemli bir dönüm noktası olabileceğini kabul ediyor. Ancak burada bir virgül koyan Vint Cerf, yapay zekanın henüz beklenilen dürüstlükten çok uzak olduğu ve verdiği tüm bilgilerin gerçek olarak kabul edilmesinin çok büyük bir hata olacağı vurgulanıyor.

Çin yapay zeka çalışmaları

Üstelik bu yapay zeka programlarını geliştiren şirketler, yapay zekanın nasıl yanıt vermesini istiyorlarsa o şekilde yanıt vereceğini hatırlatan Cerf, kendisi gibi bağımsız mühendisler tarafından evcilleştirilmemiş yapay zekanın taraflı bir makine olacağı ve insanlar üzerinde yanlış bilgi aktarımı sağlayabileceğini belirtiyor.

iPhone 15’in ekranında Touch ID olacak