Twitter sahte hesap sorununa çözüm üretmeye çalışıyor

Twitter "Sizin İçin" arayüzü, masaüstü kullanıma sunuluyor

Popüler sosyal medya platformu Twitter, oldukça önemli bir özellik üzerinde çalışıyor. Kimlik Doğrulama Sistemi adı verilen bu yeni özellik, her şeyi  kökten değiştirebilir.

Twitter sahte hesap sorununa çözüm üretmeye çalışıyor. Sosyal medya dünyasının en ünlü isimlerinden biri olan Twitter, son zamanlarda iyiden iyiye kendi işlerine dönmüş gibi görünüyor. Oldukça uzun bir süre sansasyonel haberlerle ve çalışanlarıyla yaşadığı olaylarıyla gündeme gelen Twitter’ın artık iç meseleleri çözdüğü anlaşılıyor ki bu da popüler sosyal medya platformunu sevenler için oldukça güzel bir gelişme.

Twitter 'Sizin İçin' özelliğini yeniledi

Twitter ile ilgili gelen son önemli haber ise, Elon Musk’ın bir süredir ara ara hatırlattığı sahte hesapların temizlenmesine yönelik başlatılacak olan hamle oldu. Buna göre Twitter, adına Kimlik Doğrulama Sistemi dediği yeni bir özellik üzerinde çalışacak.

Twitter, iOS'ta TikTok benzeri akış sunuyor

Twitter sahte hesap sorununa çözüm üretmeye çalışıyor

Bu sistem sayesinde Twitter’da kimliklerini doğrulamış kişilerin hesaplarına girildiğinde “Bu hesap kimlik doğrulama sistemi ile doğrulanmıştır.” ibaresi görülecek. Bu açıdan bakıldığında ise kimliği doğrulanmamış hesapların sahte hesaplar olduğu da anlaşılmış olacak. Ancak bu çıkarıma varabilmenin tek bir yolu var o da Elon Musk’ın bu uygulamayı zorunlu hale getirmesi.

Twitter "Sizin İçin" arayüzü, masaüstü kullanıma sunuluyor

Biraz daha detaylı ifade etmek gerekirse, eğer Elon Musk bütün Twitter kullanıcılarının kimliklerini doğrulamalarını isterse, bu durumda popüler sosyal medya platformu en büyük sorunu olan sahte hesaplardan kurtulabilir. Ancak bu senaryonun sonucunda Mavi Kuş’un milyonlarca hesabı kapatmak zorunda kalacağı da unutulmamalı. Peki kullanıcı sayısını arttırmak için olağanüstü çaba harcayan Elon Musk bunu göze alabilir mi? İşte orasını zaman gösterecek.

Prilex Virüsü yakında Türkiye’de görülecek