TikTok kullanıcıları dikkat! Uygulama her an mağazalardan kaldırılabilir

tiktok

Son zamanların en hızlı büyüyen sosyal medya platformu olan TikTok, tarihinin en önemli dönemeçlerinin birinden geçiyor.

TikTok kullanıcıları dikkat! Uygulama her an mağazalardan kaldırılabilir. TikTok son zamanların en popüler sosyal medya platformlarından biri. Herkesin birbirine “kim bu uygulamayı kullanır ki” diye sorduğu ancak toplam kullanıcı sayısının 1,5 milyara yaklaştığından hareketle her 6 kişiden 1’inin kesinlikle kullandığı bu uygulama, şimdilerde oldukça önemli bir varoluş sınavı veriyor.

TikTok, Apple ve Google'dan uygulama mağazalarından kalkabilir

Bilindiği üzere Amerika Birleşik Devletleri, birçok Çin ürününe olduğu gibi, TikTok’a da kafayı takmış vaziyette. Her fırsatta bu platformun izinsiz veri topladığını ve ulusal tehdit olduğunu dile getiren yetkililer, TikTok’un önünü kesebilmek için bugüne kadar birçok farklı girişimde bulundular.

TikTok CEO'su Mart ayında ifade verecek

TikTok kullanıcıları dikkat! Uygulama her an mağazalardan kaldırılabilir

Ancak bunların en ciddisi geçtiğimiz gün yaşandı ve bir senatör doğrudan Apple ve Google CEO’larına hitaben bir mektup yazarak söz konusu iki uygulamanın mağazadan kaldırılmasını istedi.

TikTok, hesapları etiketlerini daha fazla ülkeye genişletiyor

Tabi bu işler mektupla olmaz. Yani senatörün bireysel talebinin ciddiye alınıp bu iki teknoloji devinin uygulama mağazalarından TikTok’u kaldırması pek olası değil. Ancak kulislerde konuşulan konu, bunun sadece bir kamuoyu yoklaması olduğu ve gelecek tepkilere göre belki de söz konusu mektup içeriğinin senatoya taşınarak tıpkı daha önce Huawei’e yapıldığı gibi TikTok’a da yaptırım uygulanabileceği şeklinde. Eğer bu iddialar doğru çıkar ve TikTok hem Apple App Store’dan hem de Google Play’den kaldırılırsa, popüler sosyal medya platformu için yolun sonu gelmiş demektir. TikTok kullanıcıları dikkat! Uygulama her an mağazalardan kaldırılabilir.

Sanal RAM özelliği Android’in vazgeçilmezi oldu!