Twitter’ın 23 Milyon Kullanıcısı Aslında Robot

Twitterın 23 Milyon Kullanıcısı Aslında Robot

Dünyanın en popüler sosyal medya araçlarının başında gelen Twitter’daki aktif kullanıcılardan yaklaşık 23 milyonunun robot hesaplar olduğu ortaya çıktı.

Tüm dünyada internet kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen sosyal medya araçlarının başında gelen Twitter, kullanıcı sayısını her geçen gün arttırarak büyümesini sürdürürken, sosyal medya platformunu meşgul eden sahte hesapların sayısı da artmaya devam ediyor. Kısaca bot olarak adlandırılan bu robot hesaplar neredeyse tüm sosyal medya araçlarında yer alıyor olsa da, Twitter‘ın bu hesapların sayısını paylaşması durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

Twitter

Yaptıkları inceleme sonrası birçok bot hesap tespit ettiklerini belirten Twitter, bu hesapların sayısının 23 milyonu bulduğunu açıkladı. Bu da demek oluyor ki Haziran ayı itibariyle Twitter‘ın aktif kullanıcılarının yüzde 8.5’u aslında insan olmayan kullanıcılardan oluşuyor. Son aylarda 2014 Dünya Kupası’nın da etkisiyle yükselişe geçen sosyal medya devinin yatırımcıları, ortaya çıkan bu rakamdan pek de hoşnut kalmayacak gibi görünüyor.

Samsung Galaxy Alpha Resmi Olarak Tanıtıldı