Twitter’ın reklam gelirlerin yüzde 50 düştü

Linda Yaccarino twitter

Elon Musk’a göre Twitter hala kazandığından daha fazla para harcıyor. Musk, şirketin reklam gelirlerindeki yaklaşık yüzde 50’lik düşüş ve ağır borç yükü nedeniyle devam eden bir negatif nakit akışı sorunu yaşadığını tweetledi.

Bu itiraf, Twitter’ın reklam geliri paylaşım programının başladığı haftada geldi. Musk, sosyal ağın bu hafta içinde, tüm zamanların en yüksek cihaz kullanımına sahip olabileceğini de iddia etti.

Ayrıca, Ekim ayında devralmasının ardından platformu terk eden neredeyse tüm reklamverenlerin “geri döndüğünü” ya da “geri döneceklerini  de söyledi.

 Linda Yaccarino twitter

Araştırma şirketi Sensor Tower’ın Bloomberg ile paylaştığı bir tahmine göre, reklam harcamaları bu yılın başlarında iki aylık bir dönemde yüzde 89 oranında azalarak 7,6 milyon dolara düştü.

Reuters’in haberine göre Twitter‘ın, Musk’ın şirketi 44 milyar dolara özelleştirdiği sırada aldığı borç nedeniyle yıllık yaklaşık 1,5 milyar dolar faiz ödemesi bulunuyor. Musk’ın geçtiğimiz yıl aldığı agresif maliyet azaltma önlemlerinin , şirketi sağlam bir mali zemine oturtmak için yeterli kalmadığını gösteriyor.

Twitter’ın reklam tabanını yeniden inşa etmeye çalışan ve yeni atanan CEO Linda Yaccarino’nun işi, bu durumdan dolayı, oldukça zor olduğu bir gerçek.

Mickey Mouse Edition :  Vespa ve Disney’den Heyecan Verici İş Birliği!