Twitter, politikalarını sessizce değiştirdi

Twitter, Microsoft'u veri kullanım politikasını ihlal etmekle suçluyor

Twitter uzun süredir bir sürü değişiklikten geçiyor ve şirket şimdi yeniden politikalarını değiştirdi. İşte tüm detaylar.

Twitter, önemli bir politikasını açıklama yapmadan bir kez daha sessizce güncelledi. Şirket, GLAAD tarafından tespit edilen bir bilgiye göre nefret içeren davranış politikasını değiştirmiş görünüyor. Twitter başlangıçta 2018’de cinsiyete yönelik nefretle ilgili yeniliklerini duyurmuştu. Politikada, “başkalarını hedeflemeyi yasaklıyoruz” ifadeleri yer alıyordu. Ancak bu son cümle artık kaldırıldı. Twitter’ın politika sayfası, en son “Nisan 2023″te güncellendiğini gösteriyor. Ancak GLAAD’ın işaret ettiği gibi, Wayback Machine’e bakıldığında, değişikliğin 8 Nisan’da yapıldığı açıkça ortada.

Twitter, karakter sınırını 10.000'e yükseltiyor

GLAAD ve diğerlerleri platformun bu hareketini kınadılar. GLADD CEO’su Sarah Kate Ellis yaptığı açıklamada, “Twitter’ın uzun süreli politikasını gizlice geri alma kararı, şirketin hem kullanıcılar hem de reklamverenler için ne kadar güvensiz olduğunun en son örneğidir” dedi. Harvard Cyberlaw Clinic klinik eğitmeni Alejandra Caraballo, “Kurallar seyrek olarak uygulansa da, bu durum trans kullanıcıların daha fazla hedef alınmasına yeşil ışık yakıyor” diye yazdı. Sosyal medya devinin uzun süredir başı dertlerden kurtulmuyor bu kapsamda da sürekli olarak eleştiri yağmuruna tutuluyorlar. Bu da reklamverenlerin platformdan çekilmesine sebep oluyor. Sosyal medya devi yeni hamlelerini henüz duyurmadı ve sessizce harekete geçirdi ancak platform üzerinde daha fazla değişiklik de yakında gelebilir.

Google’ın katlanabilir ekranlı telefonu Pixel Fold’un fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu