Twitter, şiddet içeren içeriklere karşı yeni hamlesini duyurdu

Twitter, Microsoft'u veri kullanım politikasını ihlal etmekle suçluyor

Twitter geçtiğimiz dönemlerde bir çok yenilik yaşadı. Şimdi şiddete karşı yeni bir hamle duyuruldu. İşte tüm detaylar.

Twitter, kullanıcıların platformda neler söyleyebileceği konusundaki kurallarını bir kez daha sıkılaştırıyor. Şirket, kuralların önceki sürümleriyle karşılaştırıldığında bazı dikkate değer eklemeler içeren güncellenmiş bir “şiddet içeren konuşma” politikasını uygulamaya koydu. İlginç bir şekilde, yeni politika, kullanıcıların “zarar” kelimesini içeren her şeyi kullanmasını yasaklıyor. Kurallar, “başkalarının ölmesini, hastalık geçirmesini, trajik olaylar yaşaması gibi olayları içeren tweetlere göre uyarlanacak. Bu değişiklik, politikaya yapılan tek ekleme değil. Twitter’ın kuralları artık “günlük, kentsel veya ticari faaliyetler için gerekli olan altyapıyı” koruyacak.

Twitter, şiddet içeren içeriklere karşı yeni hamlesini duyurdu

Birini öldürme, işkence, cinsel saldırı veya başka bir şekilde incitme tehdidi dahil (ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere) başkalarına fiziksel zarar verme tehdidinde bulunamayacaksınız. Elon Musk her ne kadar özgür konuşmanın savunucusu olsa da bu durum platformda bazı söylemlerin önüne geçilmesini sağlayacak. Musk’ın devralmasından bu yana Twitter kuralları ilk kez daha kısıtlayıcı hale gelmiyor. Şirketin çoğu kuralları, Musk’ın özel jetinin nerede olduğunu paylaşan (artık askıya alınmış) @elonjet hesabıyla yaptığı anlaşmazlığın ardından değişti.

Twitter, değişikliklerin gerekçesini açıklamadı, ancak bir dizi tweet’te, kuralları çiğneyen hesapları askıya alabileceğini veya söz konusu tweet’leri silmeye zorlayabileceğini kaydetti. Şirketin artık yorum taleplerine yanıt verecek bir iletişim ekibi yok.

iPhone 16 Pro hakkında bomba iddia! Face ID ekran altında olacak