Google gizlilik politikasını değiştirdi!

Google gizlilik

Google gizlilik politikası ve denetimlerini yenilediğini açıkladı. Peki, Google’ın yeni gizlilik politikası ile kullanıcıların hangi bilgileri toplanacak? İşte yeni Google gizlilik politikasının detayları.

Facebook veri skandalı sonrası tüm firmalar gizlilik politikalarını yenilemek zorunda kalmıştı. Kullanıcılarına mail yolu ile ulaşan firmalar, yeni gizililik politikaları ile hangi verileri toplayacağını açıkça belirtmek zorundaydı. Gizlilik kervanına şimdi de internetin dev ismi Google da katıldı.

Google gizlilik politikası ile hangi bilgiler toplanacak?

Google bu ay hangi bilgileri, neden topladığımızı daha kolay anlamanız için gizlilik politikasını güncelleyecek. Ayrıca verilerinizi ve gizliliğinizi korumak için sunulan güvenlik kontrolü ve diğer denetimlerde de iyileştirmeler yapılacak.

Mevcut Google ayarlarınızda bir değişikliğin olmayacağını belirten Google, daha ziyade uygulama ve verilerinizi güncellemek, yönetmek, dışa aktarmak ve silmek için sahip olduğunuz seçenekleri açıklama şeklini değiştirecek.

Bu güncellemeleri Avrupa Birliği‘nde yürürlüğe giren yeni veri koruma yönetmelikleri kapsamında yapan Google, artık her şeyi daha şeffaf bir şekilde açıklayacak.

Facebook, Cambridge Analytica’yı batırdı!

Google‘da aradıklarınızı daha kolay bulabilmeniz için politikanın gezinme özelliği ve düzeni iyileştiriliyor. Ayrıca, uygulamalarımızı daha ayrıntılı ve daha açık bir dille açıklanıyor.

Genelde görsel açıklamaları anlamak, tek başına bir metni anlamaktan daha kolay olduğundan politikaya kısa videolar ve resimler de ekleniyor.

25 Mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeniden düzenlenen politikaya buradan erişebilirsiniz.

Geçen yıl içinde Google Hesabınızdaki verilere daha kolay erişmeniz ve verileri daha kolay yönetmeniz amacıyla Etkinliğim bölümü de güncelleniyor. Ayrıca, yeniden tasarlanan Kontrol Paneli ile kullandığınız ürünlerin ve ilgili verilerinizin genel görünümüne daha kolay erişebileceksiniz.


Yorumlar kapatıldı.