Twitter müzik yayıncıları yüzünden büyük cezalar yiyebilir

Twitter işten çıkarmaları abarttı

Twitter’ın artık uğraşması gereken başka bir büyük davası daha var. Bir düzineden fazla müzik yayıncısından oluşan bir grup, platformda “büyük” telif hakkı ihlali iddiaları nedeniyle şirkete karşı 250 milyon dolarlık dava açtı.

Twitter müzik yayıncıları yüzünden büyük cezalar yiyebilir. Ulusal Müzik Yayıncıları Derneği tarafından açılan dava, Twitter kullanıcılarının binlerce kez sanatçıların telif haklarını ihlal ettiğini ve şirketin bunu durdurmak için çok az şey yaptığını iddia ediyor. Twitter’ın, lisans anlaşmaları olmayan tek büyük sosyal platformlar arasında yer aldığını belirtiyor.

Twitter, Microsoft'u veri kullanım politikasını ihlal etmekle suçluyor

The New York Times’a göre Twitter, böyle bir anlaşma için görüşmelerde bulunuyordu ancak bu görüşmeler sonunda bozuldu. Dosyada, “Çok sayıda Twitter rakibi, müzik bestelerinin platformlarında kullanılması için uygun lisanslara ve anlaşmalara duyulan ihtiyacı kabul etse de, Twitter bunu kabul etmiyor ve bunun yerine müzik yaratıcılarına zarar veren büyük telif hakkı ihlallerini besliyor” diyor.

Twitter Dogecoin ile tekrar gündemde

Twitter müzik yayıncıları yüzünden büyük cezalar yiyebilir

Dava aynı zamanda Twitter’ı, yayıncıların haftalık bildirimlerine rağmen müzik yayıncılarının telif hakkı ihlalinde bulunan materyalleri platformundan kaldırma taleplerini görmezden gelmekle suçluyor.

Dava ayrıca, birçok rahatsız edici tweet’in artık doğrulanmış kullanıcılar tarafından paylaşıldığını ve Twitter’ın doğrulanmış hesaplara karşı işlem yapma olasılığının düşük olduğunu da iddia ediyor. Dava, “Twitter, NMPA Bildirimlerinde tanımlanan ve geniş takipçi tabanına sahip doğrulanmış hesapların neredeyse hiçbirini askıya almadı” diyor. “Twitter, doğrulanmış ve geniş takipçi tabanına sahip hesapları, doğrulanmamış ve az sayıda takipçisi olan hesaplara göre daha değerli ve para kazanılabilir olarak görüntüleyerek onlara ayrıcalıklı muamele sunuyor.”

Twitter hatası yüzünden insanların çıplak fotoğrafları yayınlandı

Dava, telif hakkı ihlalinin Twitter’da yıllardır bir sorun olduğunu söylese de, Elon Musk’ın şirketi devralmasından bu yana işlerin daha da kötüye gittiğini ve işlerin kendi içinde “kargaşa” içinde olduğunu iddia ediyor. Twitter müzik yayıncıları yüzünden büyük cezalar yiyebilir.

Alan Wake 2’nin oynanış süresi ortaya çıktı