Reddit kullanıcılar tarafından protesto edildi

Reddit, finans dünyasına hızlı giriş yaptı!

Reddit bu hafta başlarında çöktü. 8.000’den fazla alt dizin 48 saat boyunca karardı. Eylemin platform üzerinde ani bir etkiye sahip olduğuna dair işaretler görüldü.

Reddit protesto edildi ve o protestonun ilk gününün sabahı , mobil uygulamalarının yanı sıra masaüstü ve mobil web sitelerini etkileyen “büyük bir kesinti” yaşandı. Günler sonra, şirketin CEO’su Steve Huffman, birçoğu Reddit kullanıcısı bir medya saldırısına girdi. The Verge ile yaptığı bir röportajda, “Bu deli insanlar kızgınlar. Eskiden bedava bir şeyler alıyorlardı ama şimdi bedava olmayacak” ifadelerini kullandı.

Reddit ortalama günlük trafiği kesinti sırasında düştü

Bu işaretlerin ötesinde, protestonun web sitesinin trafiği üzerinde ne kadar pratik bir etkisi olduğunu söylemek zordu. Şimdi daha iyi bir fikir edinildi.

İnternet analitiği firması Benzerweb tarafından Engadget’e sağlanan verilere göre, etki küçük ama dikkat çekici denebilir. 12 Haziran’da kesintinin başlamasından bir gün önce, Benzerweb, masaüstü ve mobil web istemcilerinde Reddit’e günlük 57 milyondan fazla ziyaret kaydetti. Protestoların ilk gününün sonunda günlük ziyaretler 55 milyonun altındaydı. Ardından, 13 Haziran’ın sonunda, Likeweb, siteye günlük 53 milyondan az ziyaret kaydetti. Web sitesinin geçen ayki ortalama günlük hacmiyle karşılaştırıldığında, Reddit’in 13 Haziran’da gördüğü 52.121.649 ziyaret yüzde 6,6’lık bir düşüşü temsil ediyordu.

Aynı zaman diliminde, Benzerweb, platform kullanıcılarının platformda geçirdikleri sürenin miktarında daha dramatik bir düşüş kaydetti. Protesto başlamadan önceki gün, web sitesindeki ortalama bir oturum yaklaşık sekiz dakika 31 saniye uzunluğundaydı. Bir gün sonra, bu ölçüm yedi dakika 17 saniyeye veya son üç yıldaki en düşük istatistiğe düştü.

Twitter müzik yayıncıları yüzünden büyük cezalar yiyebilir