Twitter’ın İşi Bu Sefer Zor!

twitter3

Son dönemlerin en popüler sosyal paylaşım sitelerinden olan Twitter’ın başı beladan kurtulmuyor.

twitter

Bilgilere kolay ulaşılabilirlik ve gizlilik konularında sürekli sıkıntılar yaşayan Twitter kullanıcılarının endişelenmesine sebep oluyor. Bu konu yüzünden başı ağrıyan popüler paylaşım sitesi olan Twitter için işler zorlaşıyor.

Twitter’da paylaşılan kişisel bilgilerin reklamlara çok büyük katkılar sağladığı aşikârdır. Bazı istatistiklere göre de insanların Twitter’da verilen reklamlara inanma oranı, diğer paylaşım sitelerinin oldukça üstünde. Twitter’ın başına bela olan bu gizlilik konusu yüzünden, özel bilgileri satmakla yargılanmasına neden oluyor. 124 milyon dolarlık bir cezaya çarptırılması düşünülen Twitter’ın ne yapacağı da merak konusu.

Precedo Capital Group Inc. Ve Continental Advisors SA  şirketlerinin Twitter’a açtığı davada, özel bilgileri satarak 10 milyar dolar kar elde ettiği iddia edildi. Twitter’ın kullanıcı artışının durduğu ve bunu firmanın ayakta kalabilmesi için yapıldığını belirttiler. Twitter yetkilisi Gabriel Sticker cevap vermek için beklerken, bu fiyatı ödeyeceği konuşuluyor.