Sony ve diğer müzik şirketleri Internet Archive’a dava açtı

sonySony ve diğer müzik şirketleri Internet Archive'a dava açtı

Sony şaşırtıcı bir dava ile gündemde. Müzik şirketi Internet Archive’e dava açtı. İşte tüm detaylar.

İnternet Arşivi, koruma projelerinden biri nedeniyle başka bir davayla karşı karşıya. Sony Music Entertainment, Universal Music Group ve bir avuç diğer müzik şirketi, kar amacı gütmeyen kuruluşa karşı dava açtı. Sebep ise arşivlerin tutulması ve müzik şirketlerinin haklarının ihlal edilmesi. Şirket, kuruluşu önceden dijitalleştirme ve telif hakkı ihlali yapmakla suçladı.  Özellikle plak şirketleri, 78 rpm disklere kaydedilmiş müziği korumayı amaçlayan Great 78 Project için Internet Archive’a dava açıyor.

Sony ve diğer müzik şirketleri Internet Archive'a dava açtı

Şirketler, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Miles Davis ve Louis Armstrong gibi sanatçıların müziklerini içeren Internet Archive çabalarını “açık ihlal” olarak nitelendiriyor. Ayrıca White Christmas, Sing, Sing, Sing ve The Christmas Song gibi Great 78 Project aracılığıyla sunulan birkaç özel şarkının haklarını talep ediyorlar.

Sony, proje web sitesinde saklanan şarkıların halihazırda akış ve diğer müzik hizmetleri aracılığıyla kullanılabildiğini, bu nedenle “kaybolma, unutulma veya yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olmadıklarını” söyledi.

Davacılar, şikayetlerinde İnternet Arşivi’nin faaliyetlerinin sınırlı koruma ve araştırma amaçlarını “çok aştığını” yazarak fikir ayrılıklarını belirttiler. “İnternet Arşivi, telif hakkı ne olursa olsun, herkes için müziğe ücretsiz ve sınırsız erişim sağlamayı arsızca hedefliyor” diye de eklediler. Bloomberg’e göre plak şirketleri, korunan her ses kaydı için 150.000 $’a kadar yasal tazminat talep ediyor ve bu, listelenen kayıtlar için 372 milyon $’a kadar çıkabilir.

Opel Experimental : Cesur ve Yalın  tasarım felsefesiyle   büyülüyor