Twitter, çalışanları işten çıkarmaların bugün olacağı konusunda uyardı

Elon Musk, banlı hesaplara af sunacak

Elon Musk Twitter platformunu satın aldığından beri büyük değişimler başlamış durumda. Bu kapsamda iş gücünün yarısının işten çıkarılması bekleniyordu ve beklenen gerçekleşmeye başladı. İşte detaylar.

Twitter, Elon Musk tarafından resmi olarak sadece bir hafta önce satın alındı. Ancak platform cuma günü işçileri işten çıkarmaya başlayacağı bildiriliyor. The New York Times ve The Washington Post tarafından görülen iç mesajlara göre, şirket çalışanlarının yaklaşık yarısı işini kaybedecek. Bu, bu haftanın başlarında çıkan önceki raporlarla tutarlı. Musk, şirketi devraldıktan sonra personel değişikliği yapmak için fazla zaman kaybetmedi. İlk eylemi, o zamanki CEO Parag Agrawal’ı ve liderlik ekibinin diğer üyelerini görevden almaktı. Diğer birkaç yönetici geçen hafta şirketten ayrıldı. Personele gönderilen bir e-postada Twitter, “küresel işgücünü Cuma günü azaltmak için zorlu bir süreçten geçmesi gerektiğini” ve bu hareketin “şirketin başarısının devam etmesini sağlamak için ne yazık ki gerekli” olduğunu söyledi.

Twitter, çalışanları işten çıkarmaların bugün olacağı konusunda uyardı

Şirketin ofisleri Cuma günü kapatılacak ve tüm çalışanlardan evde kalmaları ve kaderleriyle ilgili bir güncelleme beklemeleri isteniyor. İşlerine devam edebilecek olanlar, iş e-postaları aracılığıyla “Twitter’daki Rolünüz” konulu bir e-posta alacaklar. Şirket , atılacak sonraki adımlarla ilgili olarak işten çıkarılan kişilerle kişisel e-postaları aracılığıyla iletişime geçecektir. Twitter artık özel bir kuruluş olduğundan, hissedarlara artık cevap vermek zorunda değil. Ancak, şirketin hala alt çizgiyi iyileştirmesi gerekiyor.

Ücretli mavi tik reformu Tayyip Erdoğan’ın da gündeminde!