Twitter işten çıkarımlara devam ediyor

Twitter işten çıkarımlara devam ediyor

Elon Musk satın aldığından beri Twitter platformunda bir sürü işten çıkarma meydana geldi. Bu kapsamda işten çıkarımlar hala devam ediyor. İşte tüm detaylar.

Elon Musk’ın Twitter iş gücünün daha fazlasını işten çıkardığı bildirildi. The Information’a göre şirket, altyapı bölümünün bir kısmı cuma günü işten çıkarıldı. İşten çıkarmaların ölçeği belirsiz, ancak bazı mühendisler dün Twitter’a giderek e-posta yoluyla katkılarının artık gerekli olmadığının söylendiğini belirttiler. Elon Musk platformu satın aldığından beri bir çok işten çıkarma ile gündeme geldi.

Twitter işten çıkarımlara devam ediyor

Twitter, yorum talebine hemen yanıt vermedi. Şirketin iş gücünü azaltmaya başladığından beri bir iletişim ekibi yok. The Information’ın tahminine göre Twitter’ın çalışan sayısı, Musk’ın Ekim sonunda şirketi devralmasından bu yana yaklaşık yüzde 75 oranında azaldı. Sosyal medya web sitesi, eski CEO Parag Agrawal altında yaklaşık 7.500 kişiyi istihdam ediyordu. Bir hafta önce, şirketin dahili Slack’i, satış noktasına göre yaklaşık 2.000 çalışanı çıkarıldı. Bu işten çıkarımların daha ne kadar süreceği ile belirsiz.

The Information’a göre Musk, Abramson’ın ayrılmasının ardından sosyal medya web sitesinin altyapı ekibini yönetmesi için Tesla mühendisi Sheen Austin’i görevlendirdi. İşten çıkarmalar, Musk’ın devralmasından bu yana platformun kendisini içinde bulduğu görünüşte istikrarsız mali duruma da işaret ediyor. Bu kapsamda işten çıkarmaların daha ne kadar süreceği ve işlerin nereye varacağı gibi detaylar belirsiz.

Motorola Moto X40 resmen tanıtıldı: İşte fiyatı ve özellikleri