Prof. Dr. Mehmet Ceyhan mutant korona virüse karşı uyarıyor

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan mutant korona virüse karşı uyarıyor

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, tekrar tırmanışa geçen korona virüs rakamları ve bu tırmanışta etkisi bulunan “mutasyona uğramış virüs” konusu hakkında resmi Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu.

Mutasyona uğramış virüs sayasının giderek arttığı son günlerde, bu artışta “bazı önlemlerin kaldırılması”nın da payı olabilir. Bildiğiniz gibi kısa süre önce yapılan açıklamada, özel bir harita hazırlanmış ve risk durumlarına göre iller renklendirilmişti. Korona vakalarının sıklık durumuna göre kısa aralıklarla güncellemeler yapılacak ve buna göre önlemlerin sıklaştırılıp sıklaştırılmayacağı kararlaştırılacak.

Tabii burada vatandaşlara da büyük iş düşüyor. Son gelen veriler ise, çoğu vatandaşın hâlâ keyfi davrandığını ve bu sebeple de vaka sayılarının tekrar yükselişe geçtiğini gösteriyor. Eğlence kulüplerinde eğlenenler mi dersiniz, gizli mekânlarda kumar oynayanlar mı?

Son günlere baktığımızda, özellikle İstanbul’da, minibüs ve metrobüs gibi toplu taşıma araçlarında ciddi kalabalıkların yaşandığına tanıklık ediyoruz. Neredeyse adım atacak yerin olmadığı bu araçlar da mutasyonlu virüslerin yayılmasına yol açabilir.

Kısacası, bu salgının sonlanabilmesi için belli bir kesimin önlem alması yeterli olmuyor. Sorumsuz davranan az sayıda kişi bile toplumun geri kalan kısmını büyük bir riske sokuyor.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da Twitter hesabındaki paylaşımda 5 madde sıralamış.

Mutant virüslerin artmasını kolaylaştıran faktörler:

1- Yurt dışından girişlerin yeterli kontrollerle tapılmaması
2- Yurt içi seyahatlerde kısıtlama olmaması
3- Toplum aşılamasının en hızlı sürede tamamlanamaması
4- Etkisiz veya az etkili antiviral ilaç kulanımı
5- Virus yayılımını önlemek için gereken önlemlerin gevşemesi

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan mutant korona virüse karşı uyarıyor

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan mutant korona virüse karşı uyarıyor

Logitech MX Anywhere 3 kablosuz mouse ile her zemine uygun deneyim