Twitter çalışanları yeni iş arayışında!

IBM, X platformdaki reklamlarını şimdilik askıya aldı. İşte tüm detaylar.

Elon Musk yönetimine geçtikten sonra işten çıkarmalarla gündemden düşmeyen Twitter, bir kez daha benzer şekilde adından bahsettirmeyi başardı.

Twitter çalışanları yeni iş arayışında! Elon Musk’un Ekim 2022’de Twitter’ı devralmasından bu yana, sosyal medya devi en son işten çıkarma turunda en az 200 çalışanını veya çalışanlarının %10’unu daha işten çıkardı. Pazar gecesi gerçekleştirilen işten çıkarmalar, site güvenirliğini sağlayan makine öğrenimi ve veri bilimi üzerinde çalışan ürün yöneticilerini, veri bilimcilerini ve mühendisleri etkiledi.

Twitter, yeni bir özelliği daha ücretli yapacak

Haberi doğrulayan kaynaklar, bu işten çıkarmaların ardından şirketin bir kez daha sessizliğe büründüğünü söyledi. Reuters’ın talebine yanıt veren Twitter, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Twitter Blue aboneliği ucuz bir yıllık seçenek alıyor

Twitter çalışanları yeni iş arayışında!

Geçtiğimiz Kasım ayında Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldıktan sonra bir maliyet tasarrufu önlemi olarak yaklaşık 3.700 kişiyi işten çıkarmıştı. Musk, reklamverenlerin içerik düzenleme endişeleri nedeniyle harcamalarını geri çekmesiyle birlikte hizmetin “önemli bir gelir düşüşü” yaşadığını söyledi.

Twitter önemli bir ismi işten çıkardı

Twitter, dünya genelinde 330 milyondan fazla aktif kullanıcısı ile en büyük sosyal medya platformlarından biri. Ancak son zamanlarda şirket, içerik moderasyonu ve kullanıcı güvenliği konularında eleştirilerle karşı karşıya kaldı ve Elon Musk gibi büyük bir işadamının elinde işler değişmeye devam ediyor. Elon Musk ise bir taraftan işi farklı bir CEO’ya devredeceğini söylerken, diğer bir taraftan ise Twitter’ı emanet edebileceği tek bir kişiyi bile bulamamasından dert yanmaya devam ediyor. Twitter çalışanları yeni iş arayışında!

Realme GT 3, 240 W hızlı şarj özelliği ile tanıtıldı