Twitter Blue dünya genelinde erişime açıldı

Twitter Blue dünya genelinde erişime açıldı

Twitter Blue hizmeti çok fazla tartışmaya konu oldu ancak hizmet hala paralı olmaya devam ediyor. Şimdi ise dünya genelinde erişime açıldı. İşte tüm detaylar.

Elon Musk’ın Twitter Blue özelliğini paralı hale getirmesi bir çok tepkiyi de beraberinde doğurmuştu, ancak şirket bu fikrinden vazgeçmedi ve özellik şimdi dünya genelinde kullanıma sunuldu. Artık ülkenizde özellik var mı yok mu diye merak etmenize gerek kalmayacak. Twitter, Blue’nun artık dünya çapında kullanılabilir olduğunu onayladı. Ayda 8 ABD Dolar ile (iOS uygulaması aracılığıyla kaydolursanız 11 ABD Doları) artık o kadar da özel olmayan mavi onay işaretini alabilirsiniz. Bunun yanı sıra 4.000 karakterlik tweet’ler, yanıtlarda daha yüksek sıralama, gönderi düzenleme ve diğer avantajlar elde edebilirsiniz.

Twitter Blue dünya genelinde erişime açıldı

Bu arada kuruluşlar, adlarının yanında daha kullanışlı bir onay işareti tercih edebilirler. Devlet görevlilerini ve kuruluşlarını doğrulayan gri onay işaretleri için başvurular da kabul edilmeye başladı. Tahmin edebileceğiniz gibi, gri onay için kriterler daha katıdır. Adayların devlet kimliğini veya geçerli bir e-posta adresini kullanmaları ve pozisyonlarını ve görevlerini açıklamaları gerekiyor. İşletmeler ise altın onay işaretleri için başvurabilir.

Yeni Twitter Blue, Kasım ayında piyasaya sürüldü, ancak kısa sürede sorunlarla karşılaştı. Onay işareti, en başta bir sürü karışıklığa neden oldu ancak şirket sorunları çözmeye başladı desek yanlış olmaz.

Google Pixel Watch yeni güncellemesi sayesinde adeta seviye atladı