TikTOk CEO’su uygulamasını savundu

TikTOk CEO'su uygulamasını savundu

TikTok CEO’su Shou Chew, Kongre’deki ilk duruşmasında TikTok’un Çin ve ana şirket ByteDance ile olan bağlarını açıklamaya çalıştı. İşte tüm detaylar.

TikTok CEO’su ne kadar açıklama yaparsa yapsın Meclis Enerji ve Ticaret Komitesi’ndeki milletvekilleri, verdiği yanıtlardan tatmin olmaktan çok uzaktı. Komite başkanı Temsilcisi Cathy Rodgers açılış konuşmalarında TikTok’un yasaklanması gerektiğini söyledi. “ByteDance, ÇKP’ye [Çin Komünist Partisi] borçludur ve ByteDance ile TikTok bir ve aynıdır” ifadelerini kullanadı. Yazılı ifadesinde “ByteDance’in Çin’in bir ajanı olmadığını” söyleyen Chew, şirketin ABD’deki ABD kullanıcılarının verilerini güven altına almaya yönelik kapsamlı planı olan Project Texas’a defalarca işaret etti.

Chew, “Project Texas” bu yıl tamamlandıktan sonra ABD kullanıcı verilerine diğer ülkelerdeki çalışanların erişemeyeceğini defalarca tekrarladı. Yine de komite üyeleri, bir yılı aşkın süredir üzerinde çalışılan plana şüpheyle yaklaştı. Rodgers bunu bir “pazarlama şeması” olarak adlandırdı, Temsilci Frank Pallone “Teksas Projesi kesinlikle kabul edilemez” dedi ve Temsilci Angie Craig, planın “testi geçmediğini” söyledi.

TikTok CEO'su isyan etti: 'Çin ajanı değiliz'

Önceki duruşmalarda olduğu gibi, milletvekilleri Chew’e karmaşık sorulara evet ya da hayır yanıtları vermesi için baskı yaptı ancak Chew yanıt vermeyi reddetti. Bir görüşmede Temsilci Tony Cardenas, Chew’e ByteDance’in Çinli bir şirket olup olmadığını sordu. Ancak CEO, sadece Çinli bir kurucusu olan “küresel” bir firma olduklarını belirtti.

Google Pixel Watch yeni güncellemesi sayesinde adeta seviye atladı