Facebook canlı yayın yapma özelliğini aktif ediyor!

facebook canli yayin 1

Geçtiğimiz aylarda Facebook Mentions uygulaması ile sadece onaylı hesaplara canlı yayın yapma özelliği tanıyan Facebook, şimdi bu özelliği tüm kullanıcılara açmaya hazırlanıyor. Detayları haberimizde.facebook-canli-yayin-1

Facebook, geride bıraktığımız aylarda Mentions isimli bir uygulama duyurmuştu. Bu uygulama sadece onaylı hesaplar tarafından kullanılabilen çeşitli özellikler içeriyordu. Canlı yayın ise bunlardan biri. Periscope’a rakip olarak duyurulan Facebook Mentions uygulaması şimdi genel kullanıma açılıyor.

Dün sadece ABD için duyurulan yeni canlı yayın özelliğinden faydalanmak için onaylı bir hesaba sahip olmanıza gerek yok. Ancak iki şart bulunuyor. İlk koşul özelliğin sadece ABD’de kullanıma açılması, ikincisi ise sadece iOS için kullanılabilmesi. Şimdilik deneme sürecinde olan özellik, önümüzdeki aylarda dünya genelinde aktif olacak.

Uzun vadede Periscope’a rakip olarak düşünebilecek olan bu canlı yayın özelliği ile 1.4 milyar Facebook kullanıcısı artık canlı yayın ile etkileşimde bulunabilecek. Listenizden biri canlı yayına başladığı zaman eğer takip ediyorsanız, bildirim alacaksınız. Canlı yayına başlamak ise oldukça kolay. Yeni durum güncellemesi ekranında bir ikon şeklinde beliren bu özellik şimdilik “Live Video” olarak adlandırılıyor.

facebook-canli-yayin-2

Microsoft, tablet satışlarında Apple’ı geride bıraktı!