Twitter istiyor, kullanıcılar nefret ediyor: Moments

twitter moments

Geride bıraktığımız Ekim ayında duyurulan Moments özelliği konusunda Twitter oldukça baskı uygulasa da kullanıcılar açık bir şekilde bu özelliği sevmediklerini dile getiriyor. Detayları haberimizde.

twitter-moments

Ekim ayında Twitter, Moments isimli bir özellik duyurmuştu. Bu özellik tıpkı Facebook Signal gibi önemli gelişmeleri farklı bir arayüzde görüntülemeye olanak tanıyor. Yani çok popüler ve trend olan konuları artık etiket şeklinde değil, görselleriyle birlikte galeri gibi görebiliyorsunuz. Söz konusu özellik ilk etapta sadece ABD’deki iOS ve web kullanıcıları için kullanıma sunuldu. Yani ülkemizden erişmek mümkün değil.

Özellik duyuruldu duyurulmasına ama kullanıcıların ilgi göstermediği fark edildi. Twitter bunun üzerinde Android uygulamasına Moments özelliğini eklemek için kolları sıvadı. Diğer yandan masaüstü platformlarda ise Moments bağlantısı, bildirimlerin yerine konuldu. Bu durum kullanıcıların hemen dikkatini çekti ve Twitter eleştiri yağmuruna tutuldu.

Aslında ilk etapta oldukça pratik ve eğlenceli görünen bu servisin neden beğenilmediğini anlamak güç. Twitter özelliğin geliştirilmesi için sıkı bir şekilde çalışıyor. Bu kadar eleştiri varken bu şekilde özelliğin dünya genelinde kullanıma sunulması söz konusu olamaz. Muhtemelen eleştiriler dikkate alınacak ve özellik dünya genelinde kullanıma sunulmadan önce istenen iyileştirmeler yapılacaktır.

WhatsApp ve Telegram arasındaki çekişmeye Facebook da katıldı!