Twitter, COVID-19 bilgilendirme politikasını durdurdu

Twitter, COVID-19 bilgilendirme politikasını durdurdu

Twitter platformunun COVID-19 yanlış bilgilendirmesiyle mücadele için uzun süredir devam eden çabası, en azından şimdilik sona erdi. İşte tüm detaylar.

Twitter kullanıcılarının ve CNN’in fark ettiği gibi, sosyal medya şirketi şeffaflık sitesini sessizce güncelleyerek COVID yanlış bilgilendirme politikasını 23 Kasım’da uygulamayı bıraktığını ortaya çıkardı. Şirketin, Elon Musk’ın planladığı af kapsamında yanlış bilgi paylaşımı nedeniyle yasaklanan hesapları geri yükleyip geri yüklemeyeceği net değil, ancak bu, şirketin daha fazla kullanıcıyı askıya almayacağını veya koronavirüs veya aşılar hakkında yanlış bilgiler içeren içeriği silmeyeceğini gösteriyor. Twitter, hastalık dünya çapında yayılmaya başladığında Ocak 2020’de COVID-19 yanlış bilgilerine karşı önlem almaya başladı.

Twitter, COVID-19 bilgilendirme politikasını durdurdu

Sosyal ağ o zamandan beri 11.200’den fazla hesabı yasakladı, 97.600’den fazla yanlış içerik örneği topladı ve uyarı etiketleri gibi çabalarla 11.7 milyon hesaba “meydan okudu”. Cerrah Genel Dr. Vivek Murthy, diğer teknoloji platformlarının sahte tıbbi iddialarla nasıl mücadele edebileceğine bir örnek olarak şirketin politikasına bile işaret etti. Şirket, iletişim ekibini fiilen dağıttı ve yorum yapmak için müsait değil. Ancak Musk rutin olarak yasaklara ve bazı COVID-19 güvenlik önlemlerine karşı olduğunu dile getirmişti. Musk ayrıca Nisan 2020’deki bir kazanç çağrısı sırasında bu karantinaların “insanları zorla hapsetmek” olduğu konusunda ısrar etti ve yanıt olarak Tesla’nın genel merkezini Kaliforniya’dan Teksas’a taşımakla tehdit etti.

Xiaomi’nin ilk 10 Gigabit Router Seti için geri sayım başladı