Xiaomi’nin ilk 10 Gigabit Router Seti için geri sayım başladı

Xiaomi bu yılın son cihazlarını birkaç gün içinde piyasaya sürülecek. Bunun ile beraber firmanın ilk 10 Gigabit Router Setini de piyasaya sürmesi bekleniyor.

Xiaomi 1 Aralık’ta birçok ürünün tanıtılacağı büyük bir lansman düzenleyecek. Yeni cihazlarının yanında firma ilk 10G yönlendiricisini tanıtacak. 10G yönlendirisi ile beraber firma cihazlarına tabiri caizse level attıracak.

Xiaomi

Yeni yönlendiricinin özellikleri sayesinde 10G ağının çağını tam hızda getirmesini sağlayacak. Yönlendirici, esas olarak firmanın birinci sınıf AX9000 yönlendiricisine benziyor ancak daha büyük kapasiteye sahiptir. Gövde çokgen şeklinde tasarlanmıştır ve biri Xiaomi Router 10000 logosuna sahip olmak üzere 5 adede kadar antene sahip olabilir. Şu anda yönlendirici yapılandırmalarının ayrıntılı bir resmi açıklaması yoktur. Bununla birlikte, gerekli özelliklerle gelmesi ve selefi gibi bir finansal yönetim ürünü haline gelmesi bekleniyor.

10G yönlendirici, gelişmiş iletim hızları ve birçok yeni özellik anlamına gelen en yeni Wi-Fi 7 protokolünü destekleyecektir. Daha geniş kanallar ve daha verimli bir QAM modülasyonu ile çoklu ve uyarlanabilir bağlantı. 10G yönlendiricinin, AX9000’in Qualcomm IPQ8072A’sından daha güçlü bir işlemciye sahip olmasını bekliyoruz. Yönlendirici, 1 GB bellek ve maksimum 3,5 Gb/sn hız sunuyor ve üçlü bant eşzamanlılığını destekliyor. USB 3.0 ve Wi-Fi 6 bağlantısı ile gelen ilk Xiaomi yönlendiricisiydi.

Huawei Mate X3, Galaxy Z Fold 4’e rakip olarak geliyor