Tesla, tartışmalı Tam Otomatik Sürüş yazılımında fiyat düşürdü

Tesla, tartışmalı Tam Otomatik Sürüş yazılımında fiyat düşürdü

Tesla Tam Otomatik Sürüş ile olduk eleştirilmişti ve şimdi bir fiyat düşüşü gündeme geldi. İşte tüm detaylar.

Tesla, ABD ve Kanada’da Tam Otomatik Sürüş yazılımının fiyatını düşürdü. Şirketin X’teki bir gönderisine göre, Tam Otomatik Sürüş (FSD) Yeteneği olarak adlandırılan özelliğin eklenmesinin maliyeti artık ABD’de 8.000 ABD Doları (veya Kanada’daki alıcılar için 11.000 ABD Doları). Electrek’e göre bu rakam 12.000 Dolar’dan (16.000 Kanada Doları) daha düşük. Ayrıca Tesla’nın 6.000 Dolarlık Gelişmiş Otopilot seçeneğini de durdurduğunu bildiriyor.

Tesla, tartışmalı Tam Otomatik Sürüş yazılımında fiyat düşürdü

Şirketin sürücü destek özellikleri yıllardır düzenleyiciler tarafından inceleniyor. İsmine rağmen Tam Otomatik Sürüş, bu aşamada bir insan sürücünün yerini tamamen devralacak şekilde tasarlanmadı. Şirket, web sitesinde mevcut FSD özelliklerinin “aktif sürücü denetimi gerektirdiğini ve aracı otonom hale getirmediğini” belirtiyor. Hala insan kontrolü gerektiren bu mod çoğu konuda tartışmalara yol açtı ve açmaya da devam ediyor.

En son fiyat düşüşü, şirketin yakın zamanda Tam Otomatik Sürüş (Denetimli) olarak adlandırdığı FSD aboneliğinin aylık maliyetini düşürmesinden birkaç gün sonra geldi. Daha önce ayda 199$ olan abonelik artık ayda 99$’a satılıyor. Tesla ayrıca bu hafta sonu Model Y, X ve S araçlarının başlangıç ​​fiyatlarını da 2.000 dolar düşürdü. Bu ayın başlarında Tesla, 2024’ün ilk çeyreğine yönelik araç teslimatlarının bir önceki yıla göre yüzde sekiz düşüşle beklentilerin altında kaldığını bildirdi.

EFI Automotive Robot Şarj Cihazı ile Elektrikli Araç Sahiplerinin Konforunu Artıracak!