Twitch yayıncıları protesto yapıyor! Bir gün kimse yayın yapmayacak

Twitch yayıncıları protesto yapıyor! Bir gün kimse yayın yapmayacak

Twitch yayıncıları son birkaç haftadır platformu rahatsız eden devam eden nefret ve tacize dikkat çekmek için grev yapıyor. İşte detaylar.

Twitch yayıncıları ShineyPen, Lucia Everblack ve RekitRaven tarafından oluşturulan grev, içerik oluşturucuların Twitch’te yaşadığı sorunlara daha fazla farkındalık getirmeyi amaçlıyor. Twitch, son haftalarda platform genelinde patlayan nefret baskınlarından etkilenen yayıncılar tarafından oluşturulan bir hashtag olan #TwitchDoBetter hareketiyle gündemde. Yayıncılar maruz kaldıkları nefretle baş etmek için platformu daha iyi araçlar kullanmaya çağırıyor. Bunun neticesinde içerik oluşturucular #TwitchDoBetter hashtag’ini oluşturdu. Ayrıca bir de greve başladılar.

Twitch yayıncıları protesto yapıyor! Bir gün kimse yayın yapmayacak

Twitch, konuyla ilgili düzenlemelerin geleceğine söz verdi. Neticede sosyal medya platformları arasında rekabet çok ciddi ve her platform kendine yeni içerik oluşturucuları çekmeye çalışıyor. Böyle bir dönemde bir platformun sahip olduğu mevcut içerik ücreticileri kaybetmesi hiç iyi olmaz. Grev yapan kullanıcılar hiç bir çıkarları olmadığını sadece platformun, hakları için bazı değişiklikler yapmasını istediklerini belirtti. Twitch’in en gözde içerik oluşturucuları bile greve katıldı. Şirket konuyla ilgili direkt olarak çalışmalara başladı. Platform, içerik oluşturucuların ırk, yaş ve cinsiyet gibi konularda haklarının korunmasını sağlayacak yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Şirket, “En azından koşulları iyileştirmeye ve daha iyi bir yer haline getirmeye çalışmayı kendimize ve topluluklarımıza borçluyuz” açıklamalarını kullandı. Yakında şirket yeni politikasını duyuracaktır.

Moderna vs BioNTech rekabetinde kazanan bakın hangisi oldu