Twitch IRL ile oyuncuların artık daha fazla seçeneği var!

twitch

Oyun yayıncılarının popüler platformu Twitch, yeni bir özellikle geliyor. Twitch IRL olarak adlandırılan bu bölümün detayları sizlerle.

Canlı yayın özelliğine sahip servislerin giderek artması karşısında sessizliği bozan Twitch, oyuncuların yayınlarına yeni bir kategori eklemesine olanak tanıyacak. Bu yeni özellik Twitch IRL olarak adlandırılıyor.

Twitch IRL ne işe yarıyor?

Uzun süredir oyuncuların canlı yayın yapmasına ve gelir elde etmesine olanak tanıyan Twitch, oyun yayınları haricinde oyuncuların farklı yayınlar yapabilmesinin önünü açıyor. Platform, oyuncu içerikli videoların dışına çıkarak daha sosyal bir platforma dönüşmek için adım atıyor.

Twitch IRL üzerinden, Twitch yayıncıları vlog şeklinde videolar paylaşabilecek. Geziler, etkinlikler ve günlük videolar Twitch IRL olarak paylaşılacak. Bu paylaşımlar canlı yayın şeklinde olabileceği gibi, sonradan da izlenebilecek.

2017 yılında Twitch bu özellik için mobil uygulamasını güncelleyecek. Bu sayede Twitch’in mobil uygulaması üzerinden de yayın yapılabilecek.

Amazon tarafından satın alındıktan sonra önemli değişikliklere adım adan Twitch, yeni özelliği ile YouTube ve Facebook gibi mecralara rakip olmayı hedefliyor olabilir. Mobil tarafta canlı yayın konusunda öne çıkan bir diğer platform olan Periscope bile bu gelişmeden etkilenebilir. Twitter ve Instagram da geçtiğimiz günlerde canlı yayın özelliklerini duyurmuştu. Dolayısıyla mobil taraftaki canlı yayın sektörü oldukça hareketli. 2017 yılında bu rekabetin daha fazla artması bekleniyor.

Akıllı telefonlar için 5 nostaljik oyun!