Twitch ücretleri önemli oranda artıyor!

Twitch, güvenlik ihlali sırasında hiçbir parolanın sızdırılmadığını iddia ediyor

Ünlü sosyal medya platformu Twitch, mesajlarının en üstte görünmesini isteyen kullanıcılardan oldukça yüksek ücretler talep edecek.

Twitch ücretleri önemli oranda artıyor! Sosyal medya öyle bir hal aldı ki, birkaç yıl öncesine kadar oldukça anlamsız görülen projeler şimdilerin en popüler platformları halini aldı. İlk çıktığı zamanlarda birçok insanın “bunu kim neden kullansın” diyebileceği bir platform olan Twitch, şimdilerde hem milyonlarca aktif kullanıcıya sahip olması hem de rakiplerini etkilemesi nedeniyle oldukça önemli bir isim.

Twitch, geçen ay başlatılan ve insanların akışları tanıtmak için ödeme yapmasına izin veren Boost Train özelliğini duraklattı. İşte detaylar.

Ancak şirket özellikle son bir yıldır servis ettiği yeni özellikleriyle eleştiri oklarının hedefi haline gelmiş durumda. Üstelik duyurulan son yenilik de bu durumun tuzu biberi olacak.

Twitch bazı kullanıcıları banlamaya başlayacak

Twitch ücretleri önemli oranda artıyor!

Twitch tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, “Yükseltilmiş Sohbet” ismi verilen yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Sınırlı sayıda kullanıcıdan oluşan bir grup üzerinde test edilen bu özelliğe göre, kullanıcılar yayınlarda yaptıkları yorumlarını belli bir süre için sohbet listesinin en üstüne sabitleyebilecekler. İlk etapta oldukça kullanışlı bir özellik havası veren bu durum aslında havalı olduğu kadar da masraflı bir şey olacak.

Twitch verileri sızdırıldı! İşte nedeni

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mesajlarını 30 saniye boyunca sohbet listesinin tepesine sabitlemek isteyen kullanıcıları 5 dolar ödemek zorunda olacakken, 1 dakika için 10 dolar, 1 dakika 30 saniye için 25 dolar, 2 dakika için 50 dolar ve 2 dakika 30 saniye için 100 dolar ödemek zorunda kalacaklar. Görüldüğü üzere fiyatlar Amerika Birleşik Devletleri için bile oldukça yüksek. Ancak şirketin böylesi yüksek bir fiyat politikası izlemesinin arkasında yatan sebebin, sohbetin genel akışını bozmamak olduğu ifade ediliyor. Bakalım bu yeni özellik Twitch kullanıcıları tarafından nasıl karşılanacak?

Google Android için önemli yenilik