Twitter TikTok benzeri özelliğini kullanıma sundu

twitter 3

Dünyanın en önemli sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, son yeni özellik haberleriyle eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

Twitter TikTok benzeri özelliğini kullanıma sundu. Sosyal medya dünyası her geçen gün biraz daha gelişmeye ve genişlemeye devam ediyor. Bu gelişime bağlı olarak piyasanın önde gelen aktörlerinin birbirlerinden etkilenmesi de kaçınılmaz. Ancak son zamanlarda gelen güncelleme haberlerinde baktığımız zaman, etkileyen kısmında hep aynı ismi görüyoruz: TikTok.

Twitter alışveriş özelliği bazı problemler doğurabilir

Çinli sosyal medya devi, gerek tasarımı gerekse de özellikleriyle bugüne kadar sektörün en önemli isimlerine ilham kaynağı oldu. Üstelik ne Instagram ne de Snapchat bu durumu inkar etme gereği bile duymuyor. Tabi her üç ismin de görüntü ve video odaklı platformlar olması nedeniyle birbirlerinden etkilenmesi son derece normal. Ancak gelen son haberlere Twitter’ın da bu furyaya katıldığını gösteriyor.

Twitter, TikTok tarzı videoları benimsiyor

Twitter TikTok benzeri özelliğini kullanıma sundu

Daha çok yazı içerikli bir mecra olan Twitter, yeni bir özellik üzerinde çalıştığını ve bunun da video bazlı içerik gösterimi olduğunu duyurdu. Dahası bu videolar, kaydırılarak geçilebilecek yani bildiğiniz TikTok tarzı video izleme imkanı sunulacak. Tabi burada asıl önemli olan konu, Twitter’da ne tarz videolar izleyeceğimiz sorunsalı. İşte bu sorunu çözmek adına “Sizin İçin” isimli bir sekme koyacak olan Twitter, kullanıcıların daha önceki beğeni ve yorumlarına göre video önerisinde bulunacak.

Twitter, tweet düzenleme ile ilgili yeni gelişme

Hatırlanacağı üzere Twitter daha önce de Instagram’da bulunan Hikayeler tarzı bir özelliği gündemine almış ancak gelen eleştiriler sonucunda bu özelliği kullanımdan kaldırmıştı.

Amazon zam için düğmeye bastı!