Twitch üzerinden izlenilen oyunu satın alma özelliği hayata geçirildi

twitch

Oyun canlı yayın platformu Twitch üzerinden izlenilen oyunu satın alma özelliği hayata geçirildi. Platform bir özelliğini daha duyurdu.

Oyun canlı yayınlarının yapıldığı en büyük platfromlarından Twitch, resmi blogundan yeni özelliğini duyurdu. Platform için izlenilen oyunu satın alma özelliği hayata geçirildi Buna göre oyuncular, izledikleri yayındaki oyunu platform üzerinden satın alabilecek. Platform, böylece oyun yayıncılığı yanısıra satış tarafında da gelişmek istiyor.

Platformun son özelliğiyle Twitch’te oyun canlı yayınlarını izlerken, yayını yapılan oyunun satın al butonu beliriyor. Böyle platform, oyun severlerin bir oyunu izleyip satın alma kararlarına aracı olmuş oluyor. Ayrıca platforma göre, oyunları Twitch’ten satın almak yayıncıyı desteklemek anlamına geliyor. Twitch, yayıncının kanalından alınan oyunlarda yayıncıya oyun başı %5 pay veriyor. Yakında oyun yayıncılarından abonelerine “bu oyunu kanalımdan alın, size özel içerikler üreteyim” tarzı vaatleri görebiliriz.

Platform ayrıca aynı konuyla ilgili Twitch Crates özelliğini duyurdu. Bu özellik, şu andan Mayıs ayı başına kadar satın alınan her oyun için bir Twitch Crate kazanma hakkı veriyor. Kullanıcılara kazanılan bu haklarla oyun ve oyun yayın ekipmanları kazanma şansı veriliyor. Bu çekiliş 4 hafta boyunca yapılacak. Büyük ödülün değeri ise 500 Doların üzerinde.

Platform üzerinde şimdilik 50 oyun satın alımlara hazır bulunuyor. Bu rakamın yakın zamanda arttırılması planlanıyor.

Nier: Automata satışları 1 milyonu geçti


Yorumlar kapatıldı.