TürkNet kullanıcıları zam şoku ile karşı karşıya!

hızlı internet

Türkiye’nin en hızlı internet servis sağlayıcılarından biri olan Turknet, yeni abonelik ücretlerini açıkladı.

TürkNet kullanıcıları zam şoku ile karşı karşıya! Geride bıraktığımız 2022 yılı içerisinde en çok konuşulan konuların başında, ürün ve hizmetlerin fiyatlarında yaşanan artışlar geliyordu. Gerçekten 1 Ocak 2022 tarihli fiyatlara baktığımız zaman, birçok ürün için sanki aradan onlarca yıl geçmiş gibi geliyor. Örneğin çok değil Eylül 2021 yılında 11.999-TL’ye satılan iPhone 13 modelinin şu an ki resmi satış fiyatının 27.999-TL olması yaşanılan zam furyasını son derece iyi bir şekilde özetliyor.

Goblin mode yılın

Ancak zam sadece pazarda, manavda ya da teknoloji cihazlarında görülmüyor. İnternet servis sağlayıcıları da artan maliyetlerini karşılayabilmek için ciddi oranlarda zam yapma yoluna gidiyor. İşte bir süredir bu türden haberlerle gündeme gelen TurkNet, geçtiğimiz saatlerde ortaya çıkan yeni bilgilere göre Şubat ayından itibaren geçerli olmak üzere abonelik fiyatlarına zam yaptı.

Denizin altındaki internet kabloları

TürkNet kullanıcıları zam şoku ile karşı karşıya!

Öyle ki Turknet alt yapısı üzerinden hizmet veren GigaFiber aboneliğine başvuran yeni kullanıcılar aylık 139,90-TL ödüyorlardı. Eğer kullanıcılar TurkTelekom alt yapısını kullanıyorlarsa o zaman bu fiyatın 169,90-TL’ye çıktığını da belirtelim. Ancak gelen yeni zamlar sonrası, GigaFiber abonelik hizmetinin fiyatı 229,90-TL’ye Türk Telekom abonelik hizmetinin fiyatı ise 249,90-TL’ye çıkacak.

hızlı internet

Orana vurduğumuz zaman ortaya %65’lik bir zam çıkıyor ki bu zammın tek seferde yapıldığı düşünüldüğünde oranın bir hayli fazla olduğu söylenebilir. Ayrıca bu zamlı tarifenin önümüzdeki aydan mevcut kullanıcılar için de yansıtılacağını belirtelim.

Motorola Moto G23 görselleri sızdırıldı