Türkiye’ye 100 milyon doz koronavirüs aşısı geliyor!

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sonunda beklenen müjdeyi verdi. Türkiye’ye 100 milyon doz koronavirüs aşısı geliyor! İşte konunun tüm detayları.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında Fahrettin Koca bazı açıklamalarda bulundu. Koca yaptığı açıklamada önümüzdeki süreçte Türkiye’ye gelecek olan aşılardan bahsetti.

Sağlık Bakanı Mayıs ayının sonuna kadar 100 milyon doz aşının Türkiye’ye gelmesini beklediklerini açıkladı. Koca sözlerine şöyle devam etti;

“ Çoğu bilim insanına göre, bugün için makul soru şudur: “Salgın ne zaman kontrol altına alınır?” Bunun bir cevabı var: Aşılama tamamlandığında. Türkiye için, “Mayıs sonu, bilemediniz, Haziran ayı sonuna kadar!” dersek, bu, mevcut durumda gerçekçi bir cevap olacaktır. Bunun üç asgari şartı var: Her birimizin, süreçte tedbirlere uyması; aşı tedariki için yaptığımız, bağlayıcı olan anlaşmalara uyulması; aşı programını etkileyecek olası bir sorun yaşanmaması.Üç şarttan biri, tedbirlere tam uyum, sizlere bağlıdır. Diğer ikisi için, büyük bir performansla çalıştığımızı bilmenizi istiyorum.”

Türkiye’ye 100 milyon doz koronavirüs aşısı geliyor!

Eğer Koca’nın söylemi doğru çıkar ve Mayıs ayının sonuna kadar 100 milyon aşı ülkemize gelirse, önümüzdeki yaz sonrasında rahat bir nefes alabiliriz. Zaten Koca da açıklamasında salgının Türkiye’de biteceği tarihi Mayıs ya da Haziran sonu olarak açıkladı.

Görünen o ki hükümetin planı Mayıs ya da Haziran sonuna kadar tüm ülkeyi aşılamak yönünde. Yine de bekleyip göreceğiz. Sonuçta Haziran ayına çok bir süre kalmadı.

Kaçak telefonlar neredeyse yarı fiyatına satılıyor