Kaçak telefonlar neredeyse yarı fiyatına satılıyor!

Xiaomi Mi CC10

Son dönemde vergilerin artması, dolar kurunun düşmesi kaçak telefonlara olan ilgili arttırdı. Kaçak telefonlar Türkiye garantili modellere nazaran yarı fiyatına satılıyor.

Türkiye’de yıllardır önüne geçilemeyen sektörlerden birisi de kaçak telefonlar. Ne kadar uğraşılsa, ne kadar çaba sarf edilse de kaçak telefon satışlarının önüne geçilebilmiş değil.

Malum, yurt dışından getirilen cihazlardaki harç miktarlarının artması, iPhone gibi imei kopyalanamayan telefonların kaçak satışlarını engelledi. Fakat Android tarafında klon imei ile kullanılan telefonların satışında hala bir düşüş yok.

Basit bir şekilde örneklememiz gerekirse geçtiğimiz gün satışa çıkan Redmi Note 10’dan bahsetmemiz yeterli olacaktır.

Kaçak telefonlar neredeyse yarı fiyatına satılıyor!

Xiaomi Redmi Note 10’un Türkiye garantili versiyonu 3200 TL gibi bir fiyattan satışa çıktı. Üstelik bu cihazın dahili depolama alanı 64GB. Aynı telefonun kaçak versiyonu ise 1800 TL. Yani arada 1400 TL gibi uçuk bir fark var. 128GB’lık versiyonu ise 2000 TL’ye satılıyor.

Elbette bu telefonlarda zamanla imei uçması ve benzeri sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bir de telefonda garanti olmadığı için başına bir iş geldiğinde masraflarını cebinizden ödemeniz gerekiyor.

Yani kalkıp da Türkiye garantili modeller varken, kaçak modellere yönelmenizi tabi ki tavsiye etmiyoruz. Fakat aradaki fiyat farkının da hayli uçuk olduğunu unutmamamız gerekiyor. Muhtemelen bu farkın temel nedeni de ödediğimiz vergiler diyebiliriz.

Android uygulamadan atma sorunu çözüldü! İşte tüm detaylar