Merkez Bankası’ndan 2. kripto para açıklaması

Dijital TL için düğmeye basıldı

Geçtiğimiz gün kripto paralarla ilgili bir yönetmelik yayınlayan T.C. Merkez Bankası, yanlış anlaşılmaları gidermek için 2. bir kripto para açıklaması yaptı. İşte detaylar.

Geçtiğimiz gün Merkez Bankası gece 01.00 sularında kripto para yönetmeliğini Resmi Gazete’de yayınlamıştı. Yönetmelikte bulunan bazı maddeler kripto para yatırımcılarının kafalarında soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. Merkez Bankası bu soru işaretlerini giderebilmek adına ikinci bir açıklamayı da yapmak zorunda kaldı.

Merkez Bankası’ndan 2. kripto para açıklaması

“Kripto varlıklar merkezi bir muhatabın bulunmaması, piyasa değerlerinin aşırı oynaklık göstermesi, anonim yapıları nedeniyle yasadışı faaliyetlerde kullanılabilmesi, cüzdanların çalınabilmesi veya sahiplerinin bilgileri dışında usulsüz olarak kullanılabilmesi ile işlemlerin geri dönülemez nitelikte olması gibi nedenlerle ilgili taraflar açısından önemli riskler barındırmaktadır. Son dönemde, söz konusu varlıkların ödemeler alanında kulanılmasına ilişkin çeşitli girişimlerin oluşmaya başladığı gözlenmiştir. Bu varlıkların ödemelerde kullanılmasının, yukarıda bahsedilen sebeplerle işlemin tarafları açısından telafisi mümkün olmayan mağduriyetler yaratma ihtimali bulunduğu ve bu alanda mevcutta kullanılan yöntem ve araçlara karşı güven zaafiyeti meydana getirebilecek unsurlar içerdiği değerlendirilmektedir. Bu kapsamda, 1211 sayılı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu ile 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanunda yer alan yetkiler çerçevesinde ‘Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik’ yürürlüğe konulmuştur.”

Görünen o ki bu düzenleme ile kripto para hareketlerinin bankalar üzerinden yapılması ve takip edilmesi planlanıyor.

Ravencoin 0.2 doları geçince madencilerin talebi arttı