Dünyanın en mutsuz ülkeleri açıklandı: Tahmin edin ilk üçte kim var

Türkiye'de enflasyon tahmini

Dünyanın en mutsuz ülkeleri ile ilgili yapılan bir araştırma sonuçlandı. Bu araştırmaya bakacak olursak tablo oldukça kötü. Hadi gelin bu araştırmada Türkiye’nin durumuna birlikte bakalım.

Her yıl düzenli olarak yapılan araştırmalar sonucunda dünyanın en mutsuz ülkeleri açıklanıyor. Kimi zaman hiç tahmin edilmeyen ülkeler mutsuz çıkabiliyor. Yapılan araştırmalara baktığımızda Türkiye ile ilgili detaylar son derece ilginç. Yeni yıla mutsuz girecek olan ülkeler listesinde kötü bir tablo ile karşılaştık.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda depresyon ve anksiyetenin en çok arttığı ülke olarak Türkiye seçilmişti. Ayrıca dünyanın en sinirli ikinci ülkesi konumuna geldik. Durum böyle olunca araştırma sonuçlarının bir hayli kötü çıktığını söyleyebiliriz. Şimdi ise yapılan araştırmalarda dünyanın en mutsuz ilk 3 ülkesinden bir tanesi olduk.

Dünyanın en mutsuz ülkeleri listelendi

Yapılan araştırmalar 33 ülkeden yaklaşık 22 bin insan ile gerçekleştirildi. 2021 hakkındaki düşünceleri sorulan bu insanların aynı zamanda 2022 beklentileri araştırıldı. Buna göre Türkiye’deki vatandaşların çok büyük bir bölümü 2022 yılından daha kötü olacağını düşünüyor.

Dünyanın en mutsuz ülkeleri

Yapılan araştırmalara bakıldığında 2021 yılının çok kötü bir yıl olduğunu söyleyenlerin oranı Türkiye’de yüzde 85 seviyesinde. Ekonominin 2022 yılında daha iyi olacağını düşünenler Türkiye’de yüzde 40 seviyelerinde. Küresel çapta ise bu oran yüzde 70 seviyelerine kadar çıkabiliyor. Dünyanın en mutsuz ülkeleri sıralamasında Japonya, Belçika ve Türkiye ilk üçte yer alıyor.

Instagram kronolojik sıralama özelliğini getiriyor: Yeniliklere devam

Dünyanın en mutlu ülkeleri ise Çin, Şili ve Brezilya oldu. Çin vatandaşları 2022 yılının 2021 yılına göre çok daha iyi geçeceğini düşünüyor. Peki sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler? 2022 yılı gerçekten de iyi olacak mı?