Türkiye’de 5G koronavirüs yayıyor diye Microsoft ve Huawei’ye dava açıldı!

5G

Ülkemizde akıllara durgunluk veren olaylara bir yenisi daha eklendi. Türkiye’de 5G koronavirüs yayıyor diye Microsoft ve Huawei’ye dava açıldı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, insanlara olup olmadık şeyler yaptırtabiliyor. Bunun en saçma örneğini yakın zamanda İngiltere’de görmüştük. İngiltere‘de 5G koronavirüsün yayılmasına çanak tutuyor diye kendini bilmezler baz istasyonlarını kundaklamaya başlamıştı. İngiliz operatörlerde nazik bir şekilde insanları uyarıp 5G’nin koronavirüs yaymadığını açıklamıştı. Bugün ise buna benzer bir olay ülkemizde yaşandı.

Sözcü’nün haberine göre; Antalya’da yaşayan Muammer Karabulut, koronavirüsün yayılmasında etkili olduğu öne sürülen 5G’yi kullandıkları gerekçesiyle Microsoft ve Huawei hakkında şikayetçi oldu.

BiP üzerinde Koronavirüs Bilgilendirme ve Danışma Kanalı açıldı!

Antalya Ticaret Mahkemesi’ne dava açan şikayetçi Karabulut, insan sağlığına zarar verdiği öne sürülen 5G‘nin anlatıldığı reklamların yayınlarının durdurulmasını ve dava sonuçlanıncaya kadar 5G ile çalışan tüm araç ve gereçlerin satışının engellenmesini istedi. Mahkeme 1 Haziran 2020 tarihinde Microsoft ve Huawei’i hakim karşısına çıkmasına karar verdi.

Türkiye’de Koronavirüs ile mücadele için WhatsApp Danışma Hattı kuruldu!

Muammer Karabulut; “Teknolojiye karşı değilim. Ama teknoloji de insan sağlığına tehdit etmemelidir. Artık tüm kullandığımız araç ve gereçlerin kullanım kılavuzlarında, özellikle insan sağlını ilişkin açıklamalara yer veriliyor. Microsft’un destek verdiği ürünler ile Huawei’nin 5G ile çalışan tüm araç ve gereçleri ile 5G antenleri de dahil, insan sağlığı açısından yan etkileri olmadığını kanıtlasınlar, Dünya Sağlık Örgütü haricinde, kendilerine bağımlı olmayan bir heyetin imzası ile yayınlasınlar.” dedi.

5G

Mahkemenin Microsoft ve Huawei hakkında nasıl bir karar vereceğini tahmin etmek pek de zor değil. Koronavirüs insandan insana bulaşan bir virüs çeşidi. Bu virüsün manyetik bir şekilde insana bulaşma gibi bir ihtimali yok. 5G’nin koronavirüs ile bağdaştırılması maalesef ki doğru bir şey değil.