Türkiye VPN kullanımında patlama yaşadı

Türkiye VPN

Türkiye VPN kullanımında patlama yaşadı. Twitter’a erişim yasağı getirilmesinin ardından on binlerce kişi VPN uygulamalarına yöneldi.

Üste üste gelen iki yıkıcı depremle büyük bir felaket yaşayan Türkiye’de insanlar afet bölgesine yardım ulaştırmak için seferber olurken, özellikle Twitter hem kurtarma çalışmalarının organize edilmesi hem de afetzedelere yardım ulaştırılması için kritik bir rol oynadı. İşte böyle bir anda Twitter’a erişimin kısıtlanması, insanlar arasında infiale sebep olurken, kurtarma çalışmalarını sekteye uğrattı. Haliyle insanlar Twitter’a yeniden erişim sağlayabilmek için çözüm aramaya başladı. Bu noktada da tek çözüm VPN kullanmak oldu. Türkiye VPN ile Twitter’a girmenin yollarını ararken, ülkedeki VPN kullanımında patlama yaşandı. Yabancı kaynaklar tarafından paylaşılan veriler de bu durumu gözler önüne seriyor.

turkiye vpn 2

Proton VPN tarafından paylaşılan veriler, Türkiye VPN kullanımının dün yaşanan bant daraltma sırasında normalin 30 bin katına çıktığını gösteriyor. Üstelik Twitter normale döndükten sonra da VPN kullanımının normalin çok üstünde seyrettiği fark edildi. Böylesine kritik bir anda bir başka yasağın daha yardım çabalarını sekteye uğratmasını istemeyen insanlar, VPN kullanmaya devam ediyor. Türkiye VPN kullanımı konusunda bundan sonra çok daha bilinçli olacak gibi görünüyor.

Öte yandan Opera Browser gibi dahili VPN özelliği olan internet tarayıcılarının indirme rakamlarında da kayda değer bir artış yaşandı. Bu arada Opera Browser gibi ücretsiz uygulamaların yanı sıra normalde ücretli olan Proton VPN’e de yaşanan felaket sebebiyle bir süre ücretsiz olarak ulaşabileceğini hatırlatalım.

PlayStation Plus şubat oyunları belli oldu