Yeni Apple Pencil Gamepad yerine kullanılabilir

123 5

Dedikodu çarkları son hızla devam ederken, söylentilerin merkezinde Apple yer alıyor. iPhone 15’le ilgili çelişkili olan iddialar ileri sürüldü. Neler olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Bir de bunların üstüne yeni söylentiler ortaya çıkartabilecek bir takım gelişmeler oldu. Görünüşe göre gelecek nesil Apple Pencil gamepad yerine kullanılabilecek. Nasıl mı? Lafı daha uzatmadan haberimize bakalım.

Apple Pencil‘ın özelliklerinin daha geliştirilmesi ve yeni yetenekler kazanması yönünde şimdiye kadar bazı haberler gündeme gelmişti. Fakat bu seferki durum daha da dikkat çekici. ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından paylaşılan yeni bir patente göre Apple, gelecek nesil kalemini oyun kumandası şeklinde kullanmak istiyor.

apple pencil

Patent dosyasında kalemin oyun kumandası gibi kullanıldığı gösterilmiş. Açıklamalara bakarsak kalemde kapasitif sensör, kızılötesi, dokunmatik sensör modülü dahil olmak üzere birden farklı teknolojinin yer aldığı belirtilmiş. Görünüşe göre patentteki Apple Pencil hareketleri algılamada bir hayli yetenekli.

Apple’ın kalem patenti gibi ilginç birçok patenti var. Cupertino merkezli şirketin gelecekte böyle bir Apple Pencil modeli çıkartıp çıkartmayacağını bilemiyoruz. Patentler her ne kadar resmi kaynaklar olsa da, bazen koruma amaçlı da alınabiliyor.

Qualcomm, Apple M serisine rakip işlemcisini test ediyor