Yasaklı Sitelere Girerken Dikkat Edin!

dns

Son günlerde tüm dünya genelinde gündeme oturmuş olan Twitter’a erişimin engellenmesi ve yasaklı siteler bir çok kullanıcıyı üzmüş durumda. İnsanların ifade özgürlüğünü engelleyen bu olay ise internet kullanıcılarını farklı yöntemlere sevk etti.

tivit

Twitter’a erişim yasağı ile birlikte bir çok kullanıcı yeni yöntemlere yönelmeye başladı.Kullanıcılar DNS sunucusu değişimi ve VPN  programı kullanma gibi yollara başvurması ile birlikte kısıtlama getirilmiş sitelere rahatlıkla girebildiler.Erişimi tekrardan sağlayan kullanıcıların unuttuğu bazı detayları Trend Micro hatırlattı. Trend Micro’nun yaptığı açıklama ile birlikte DNS sunucusu değişimi ve VPN programına yönelen kullanıcılar tedirgin etti.

TİVİT

 

Siber güvenlik alanında dünya devi olan Trend Micro,kullanıcıların kısıtlama getirilmiş sitelere girerken farklı yöntemleri tercih etmelerine onay vermedi.Tren Micro erişim için bu yöntemlerin kullanılmasının bilgisayarlar için güvenli olmayacağını söyledi.Ayrıca yaptığı açıklamada  güvenilir olmayan DNS’lerin kullanılmasının sonucunda pishing yemleme yöntemiyle bilgisayarda bulunan kişisel bilgilerin sızdırılmasına yol  açacağının da  altını çizdi.Bu tarz durumlarda iyi bir güvenlik ürününün tercih edilip kullanılmasının altında duran dünya devi Trend Micro özellikle çok bilinen ve güvenilir olan DNS sağlayıcıların kullanılmasından yana oldu.

General Mobile Discovery Elite Satışa Çıktı