Twitter ve Facebook yine mi engellendi?

twitter facebook yine mi engellendi

Ülke genelinden gelen saldırı ve protesto haberleri sonrasında dün akşam saatlerinden itibaren Twitter ve Facebook’a erişim yavaşladı. Bazı kullanıcılar hiçbir şekilde bağlanamadıklarını iddia etti.

twitter-facebook-yine-mi-engellendi

Zaman zaman gündeme gelen sosyal medya sitelerinni engellenmesi, dün akşam saatlerinde tekrar gündeme geldi. Kullanıcıların büyük bir çoğunluğu VPN kullanmadan Twitter’a erişemediklerini, Facebook’un ise çok yavaş çalıştığını dile getirdi. Dün akşam saatlerinde başlayan bu sorun, an itibariyle sabah saatlerinde de devam ediyor.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın EEKG isimli sorgulama sayfasında Twitter ve Facebook adına bir karar henüz görünmüyor. Fakat ciddi bir yavaşlama, zaman zaman ise hiç erişememe durumu söz konusu. Tüm bunların üzerine Hotspot Shield isimli VPN uygulaması da resmi Twitter hesabı üzerinden Türkiye için “Yeniden hoşgeldiniz, aşağıdaki linkten ücretsiz VPN yazılımını indirebilirsiniz.” şeklinde bir gönderi paylaştı.

Twitter ve Facebook’un tekrar engellenmesi gündemde olabilir. Sizler Twitter ve Facebook’a sorunsuz bir şekilde ulaşabiliyor musunuz?

Apple 9 Eylül’de neler duyuracak?