Disney+ abone kaybetmeye başladı

Disney işe alımları dondurdu!

2019’da yayın hayatına başladığı günden beri her çeyrekte abone sayısını daha da arttıran Disney+’ın abone sayısı ilk kez bir çeyrekte düşüş yaşadı.

Netflix’in yakaladığı büyük başarı, Disney’den Apple’a pek çok şirketin de kendi dijital platformunu kurmasına neden oldu. İlk aşamada bu platformlar tam anlamıyla bir patlama yaşadı ve her çeyrekte milyonlarca yeni abone ekledi. Ancak bugün geldiğimiz noktada artık bu büyüme durmuş durumda. Hatta sadece durmakla kalmıyor geriye gidiyor. Hatırlarsanız Netflix geçtiğimiz yıl seneler sonra ilk kez abone kaybetmiş, bunun sonucu olarak hisseleri bir anda dibe vurmuştu. O günden beri belini doğrultmaya çalışan Netflix yavaş yavaş toparlanırken, rakipleri de benzer tablolarla karşılaşmaya başladı.

Disney+ bir 'Daredevil' dizisi üzerinde çalışıyor

2019’un kasım ayında yayın hayatına başlayan Disney+, o günden beri her çeyrekte abone sayısını biraz daha arttırıyordu. Ancak Netflix gibi Disney+’ta da tablo tersine döndü. Disney’in dijital platformunun toplam abone sayısı, son çeyrekte 2.4 milyon azaldı. Böylece platformun 2019’daki açılışından bu yana ilk kez abone sayısı aşağı doğru seyretti.

Disney Plus’ın bugün dünya genelinde 161.8 milyon abonesi var. Bu rakam, Netflix’in 230 milyonluk global abone kitlesinin hala çok gerisinde. Ama daha da önemlisi grafiğin artık aşağı doğru seyrediyor olması. Yine de Disney’in hem sinema tarafında hem de diğer faaliyet alanlarında başarılı bir şirket olması, Netflix gibi bir değer kaybı yaşamasına engel oldu. Avatar: The Way of Water gibi filmlerin gişedeki başarısı, Hulu ve ESPN+ gibi servislerin artan abone sayısıyla birleşince, Disney+’taki düşüşün etkisi yumuşadı ve Netflix’in aksine Disney’in hisselerinde kayda değer bir düşüş yaşanmadı.

PlayStation Plus şubat oyunları belli oldu