Türkiye uzay roketleri gönderecek: İşte merak edilenler

Ay'da su bulan araştırmacılar

Uzun bir süredir beklenen oldu ve Türkiye uzay roketleri göndermeye karar verdi. Ancak bu roketler uzay sınırını aşacak.

Türkiye uzay roketleri herkesin gözünü diktiği konular içerisinde yer alıyor. Hem devletlerin hem de ülkelerin daha fazla uzayda yer almaya çalışmasının en büyük nedeni hiç şüphesiz güç kazanmak. Geleceğin uzayda olduğunu bu nedenle çok rahat bir şekilde söyleyebiliriz. Fakat burada asıl önemli olan Türkiye gibi ülkelerin uzay teknolojilerine sahip olması.

SpaceX gibi şirketler şu anda uzay yarışını önde götürüyor. Fakat devletler tarafından da bu alanda önemli çalışmalar devam ettiriliyor. ABD ve Rusya tarafından yapılan denemeleri zaten biliyorsunuz. Fakat Türkiye gibi ülkeler ne yazık ki yeteri kadar gelişemedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bu alanda iddialı olduklarını ifade ediyor.

Uzay roketleri 100 km mesafeyi aşabilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı tarafından yapılan açıklamalara göre Delta V isimli şirket bir roket üretecek. Bu roketler yaz sonunda uzaya gönderilecek. 100 kilometre boyutundaki uzay sınırın aşılması planlanıyor.

Türkiye uzay roketleri

Yapılan açıklamalarda Türkiye’nin sahip olduğu yüklerin bu roketler ile uzaya taşınacağı ifade ediliyor. Konuyla alakalı birçok ülke irtibat kurdu bile. Türkiye muhtemelen Sinop üzerinden bu ateşlenmeleri yapacak. Şu anda uzay çalışmaları Türkiye seviyesinde olan ülkeler işbirliği yapacak gibi görünüyor.

Xiaomi Türkiye iş ilanı verdi: 24 kişi alacaklar

Elbette daha hızlı bir ilerleme sağlanması için Avrupa ve ABD gibi ülkeler ile çalışılması şart. Türkiye ayrıca Rusya uzay bilgisinden de yararlanacak. Buna göre Ay yüzeyine ulaşıp temasa geçmek sadece 3 gün alacak. Ayrıca uzay aracının yazılımı ve diğer detayları yerli olacak. Peki siz Türkiye’ye ait olması planlanan uzay aracı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?