SpaceX bu gece bir ilki yaşatacak!

SpaceX bu gece

Kurucusu Elon Musk olan ve Dünyanın en büyük uzay şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen SpaceX bu gece bir ilki yaşatacak. Falcon Heavy roketleri, bu gece için belki de uzay tarihinde yepyeni bir sayfanın açılmasını sağlayacak.

Uzay araştırmaları daha önceden bilim ve teknik amacıyla yapılıyordu. Ancak SpaceX gibi şirketlerinin çoğalmasıyla birlikte, artık uzay bambaşka bir anlam ifade etmeye başladı. SpaceX, Falcon Heavy roketleri ile birlikte uzayda ticari bir alan yaratmak istiyor. Fakat bunu sağlamak için daha tasarruflu roketler kullanması gerekiyor. Bu nedenle yeniden kullanılabilir roketler sayesinde, şirket kar elde edebileceği işler yapabiliyor.

SpaceX bu gece Falcon Heavy roketlerini fırlatacak

Suudi Arabistan’a ait olan Arabsat 6A isimli bir uydu, Falcon Heavy roketleri yardımıyla uzaya fırlatılacak ve yörüngeye oturtulacak. Yaklaşık olarak 6 ton ağırlığında olan bu uydu, SpaceX uzay şirketine ait en güçlü roketlerle taşınacak. Şu an için bilinen en güçlü roketler Falcon Heavy roketleridir. Uydunun fırlatılmasında SpaceX’in tercih edilmesinin en önemli nedeninin de bu olduğu tahmin ediliyor.

SpaceX bu gece ilk

Falcon Heavy, 3 farklı Falcon 9 roketlerinin birleşiminden oluşuyor. Bu da ona ekstra bir yükselme gücü kazandırıyor. Falcon Heavy fırlatıldıktan sonra 3 roket de yeniden yeryüzüne iniş yapabiliyor. Böylece roketlerden ciddi oranlarda kazanç sağlayan şirket, daha uygun fiyatlı uzay taşımacılığı yapabiliyor.

Falcon Heavy roketlerinin fırlatılışını, gece Türkiye saati ile 01:36’da izleyebilirsiniz. Aşağıda yer alan videodan, saati geldiğinde canlı bir gösterim yapılacak. Sizce de uzay ticareti alanında bu önemli bir gelişme mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden aktarabilirsiniz.

Falcon Heavy’nin Fırlatılışı, YouTube’da Tüm Zamanların İkincisi Oldu