En çok koronavirüs vakası görülen ülkeler açıklandı: Türkiye kaçıncı sırada

Koronavirüsten korunmak

Yapılan son araştırmalar ile birlikte, en çok koronavirüs vakası görülen ülkeler belli oldu. Peki Türkiye kaçıncı sırada yer alıyor. Hadi gelin birlikte bakalım.

Dünya genelinde 70 milyon civarında vaka sayısı bulunuyor ve en çok koronavirüs vakası görülen ülkeler bunun önemli bir bölümünü oluşturuyor. Her ne kadar başka ülkelerin katkısı yoğun olsa bile yine de ilk sıralarda yer alanlar vaka sayılarının önemli bir bölümüne sahip. Genel olarak baktığımızda, vaka sayılarında ilk sırada ABD var.

ABD’de yaklaşık olarak 16 milyon kişi bu virüsü kaptı. Onu sırasıyla; Hindistan, Brezilya, Rusya ve Fransa takip etti. Türkiye ise sıralamada ilk 10 içerisinde kendisine yer buldu. Vaka sayılarına bakıldığında durumun oldukça vahim olduğu daha net bir şekilde ortaya çıkıyor.

En fazla koronavirüs vakası görülen ülkeler tedirgin ediyor

Yapılan araştırmalar ve ortaya çıkan bazı sayısal veriler, Türkiye’nin oldukça yüksek bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor. Salgında ortaya çıkan vaka sayıları ülkelere göre sıralandığında Türkiye 8. sırada.

en çok koronavirüs vakası görülen ülkeler

Geçtiğimiz aylarda Türkiye yine ilk 10 arasında yer alıyordu. Ancak Sağlık Bakanı vaka sayısını değil hasta sayısını açıklamaya başlayınca işler değişti. Bu durum Türkiye’nin sıralamada gerilere düşmesini sağladı. Ancak Sağlık Bakanlığı yeniden hasta ve vaka sayılarını birlikte açıkladı.

İtalya ve Birleşik Krallık Türkiye’nin hemen önünde yer alıyor. İspanya ve Arjantin ise gerimizde. Eğer böyle giderse Türkiye, İtalya ve İngiltere’yi vaka sayısı konusunda geçebilir. Peki siz ortaya çıkan bu sonuçlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Türkiye’de yeteri kadar önlem alınıyor mu?